Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu install party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!BRUSSEL  (gelezen 5607 keer)

janloeckx

  • Gast
Ubuntu install party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!
Start: 21/10/2007 - 13:00
End: 21/10/2007 - 19:00

Op 18 oktober verschijnt de nieuwe versie van Ubuntu Linux, een alternatief besturingssysteem voor je computer. Indymedia.be nodigt je uit op een 'install party': breng op zondag 21 oktober je computer mee, en we installeren samen Ubuntu / Linux.
Ubuntu 7.10 - Coming soonAdd this countdown to your website

    * Wanneer: zondag 21 oktober, van 13 uur tot 19 uur
    * Waar: Indymedia.be, Haachtsesteenweg 51, 1210 Brussel (vlakbij de Botanique, 5 min. wandelen van het Noordstation). Klik hier voor een wegbeschrijving.

Wat is Ubuntu?

Ubuntu is een eenvoudig te gebruiken besturingssysteem voor je computer. Het bevat alle nodige programma's om je computer te gebruiken, netjes verzameld op één enkele cd. Bovendien bevat Ubuntu tekstverwerkings- en spreadsheetprogramma's, kan je ermee op het web surfen en je e-mail lezen.

Dit alles maakt van Ubuntu een prima alternatief voor Microsoft Windows of Apple's OS X. Je kan er alle huis-tuin-en-keuken-computerwerk zonder problemen mee verrichten (en nog veel meer) -- en het is volledig gratis te verkrijgen en te onderhouden. Ubuntu staat ook bekend als een uiterst stabiel en veilig systeem.

Ubuntu is vrije software: je mag het systeem vrij gebruiken, kopiëren, aanpassen en verder verspreiden. Het is ook 'community developed': het wordt door talloze vrijwillige programmeurs van over de hele wereld ontwikkeld.

Meer weten over Ubuntu? Surf naar http://www.ubuntu.com, of bezoek de website van de Belgische Ubuntu community: http://www.ubuntu-be.org.
Wat doen we op zondag 21 oktober?

We houden een zogenaamde 'install party': een zondagnamiddag waarop we samen Ubuntu installeren op je computer, problemen met bestaande installaties proberen op te lossen of gewoon een koffieklets houden over Ubuntu, vrije software, ...
UPDATE: Mark Van den Borre van Ubuntu-be zal tijdens de install party een presentatie geven over de nieuwe versie van Ubuntu. Mark legt uit wat er nieuw is in deze release en wat je allemaal met Ubuntu kan doen.

    * Als je Ubuntu wil installeren op je computer, maak dan zeker en vast op voorhand een kopie van al je documenten, foto's, e-mails, ... die op je computer staan. Er kan immers altijd iets fout lopen.
    * Wil je Ubuntu uitproberen maar niet noodzakelijk installeren op je computer? Dat kan. De Ubuntu-cd laat je toe de volledige Ubuntu-omgeving te testen, zonder ook maar iets op je computer te installeren (aan de hand van een zogenaamde live cd).
    * Het is ook mogelijk om Ubuntu en een ander besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) naast elkaar te gebruiken op dezelfde computer - op voorwaarde dat je computer over voldoende schijfruimte beschikt.

Zin om mee te doen?

Als je op 21 oktober naar de Ubuntu install party komt, stuur dan een mailtje naar Nele Mardaga: nele@getbasic.be. Vermeld in je mail met hoeveel personen je komt en hoeveel computers je in totaal meebrengt -- liefst ook wat je met die computer wil doen (installeren of enkel testen). Zo krijgen we een idee van de nodige netwerkinfrastructuur, installatie-cd's, ...
Aan de Ubuntu-kenners onder jullie:

Als je zin hebt om mee te helpen met installeren, of mensen mee op weg wil helpen met Ubuntu, contacteer dan Bruno De Bondt (bruno@indymedia.be) of Han Soete (han@indymedia.be).

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu install party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!BRUSSEL
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/12, 21:22:08 »
ubuntu-nl staat hier voor Nederlandstalig :)
Hier kun je ook de meetings voor Vlaanderen of Brussel posten hoor :)

Topic verplaats.

Ik hoop dat er veel volk naartoe gaat. Ik kan helaas niet :(
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

kersje86

  • Gast
Ubuntu install party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!BRUSSEL
« Reactie #2 Gepost op: 2007/10/12, 21:36:50 »
zou wel leuk geweest zijn.. hoef ik het niet zelf uit te zoeken... helaas helemaal in Brussel