Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Heb mijn Ubuntu (Feisty) installatie om zeep geholpen, wat nu?  (gelezen 477 keer)

misja

  • Gast
Gister heb ik wat zitten kloten met de packages libxml2, libxslt en libxml-utils. Ik wilde namelijk een Python library installeren die niet compatible was met de versies van deze xml packages die op mijn pc stonden. Dus heb ik zelf geprobeerd er nieuwere versies overheen te zetten. Dat lukte niet, en wat erger is, de volgende keer dat ik mijn pc opstartte kreeg ik een zwart scherm in plaats van mijn Gnome inlogscherm!

Ik kan nog wel via de 'recovery mode' inloggen op de command line. Alleen weet ik niet goed hoe ik het nu moet aanpakken. Het liefst zou ik niet Ubuntu helemaal opnieuw willen installeren, ik zou alleen willen repareren wat er kapot is.
Hoe pak ik dit het beste aan?

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Heb mijn Ubuntu (Feisty) installatie om zeep geholpen, wat nu?
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/11, 10:23:01 »
Probeer dit eens:
sudo apt-get update
sudo apt-get --reinstall install libxml2 libxslt libxml-utils
Dit installeert als het goed is de pakketten opnieuw.

misja

  • Gast
Heb mijn Ubuntu (Feisty) installatie om zeep geholpen, wat nu?
« Reactie #2 Gepost op: 2007/10/12, 08:40:43 »
Bedankt voor de tips.

Als ik apt-get --reinstall install libxml2 doe, dan krijg ik de melding 'libxml2 cannot be installed, it cannot be downloaded'

Kennelijk werkt mijn netwerkverbinding niet in de recovery mode? Heb geen idee hoe ik nu verder moet :-(

misja

  • Gast
Heb mijn Ubuntu (Feisty) installatie om zeep geholpen, wat nu?
« Reactie #3 Gepost op: 2007/10/12, 10:57:58 »
Goed, ondertussen heb ik het zelf uitgezocht :-) Voor als iemand anders eenzelfde probleem heeft volgt hier wat ik gedaan heb:

Ik heb eerst op het internet (andere pc natuurlijk) een repository gevonden met alle packages voor de Feisty distro. Libxml2, libxml2-utils en libxslt1.1 gedownload.
Gelukkig voor mij heeft mijn Ubuntu pc een 2e harddisk met Windows erop. Dus daar heb ik de libraries neergezet, ingelogd via de recovery modus in Ubuntu, windows disk gemount. Nu kon ik bij mijn libraries.

Nu heb ik eerst geprobeerd een extra locale repository te definieren die naar de directory met mijn libraries verwees. Dan zou ik alleen nog maar apt-get update en apt-get --reinstall -i libxml2 etc. hoeven te doen.
Maar om een of andere reden lukte dit niet, dit heeft me een paar uur gekost maar via Google bleek dat ik niet de enige was die hiertegenaan liep.

Maar het bleek ook nog simpeler te kunnen: via dpkg -i .deb kun je gewoon alle packages los installeren. Dat lukte, en ik kan nu weer inloggen!