Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu CD start niet op.  (gelezen 432 keer)

Sharkusaf

  • Gast
Ubuntu CD start niet op.
« Gepost op: 2007/10/08, 15:47:26 »
Hallo, Ik heb een probleempje. Ik heb inmiddels twee ubuntu CDs gemaakt met Nero. Een bootable met calera dos :(     en één gewoon met de uitgepakte iso.

Beide heb ik ze geprobeerd maar geen van twee gaf het gewenste resultaat. namelijk een kijkje nemen in de GUI van ubuntu.
Uiteraard starte die bootable CD op met caldera dos, maar geen ubuntu 7.14. Die andere cd wordt ook niet gepakt en komt na iets langer wachten gewoon weer het XP opstart scherm. m.a.w. het ligt dus niet aan de boot sequence. Ik denk aan de manier van branden maar ik weet even niet waar ik het fout heb gedaan. Wie heeft er een goede tip of misschien zelfs de oplossing.

Alvast bedankt,
Philip

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu CD start niet op.
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/08, 16:19:09 »
Sorry als ik je wat vertel wat je al weet: maar die ISO brand je dus echt als "image" he, niet als bestand? In het laatst genoemde geval zie je, als je de CD leest onder wintendo bijv. dat de naam van het iso-bestand in de root van de CD staat. Dat moet je dus NIET hebben.

Als dat allemaal OK is dan kun je proberen om de CD op een VEEL lagere snelheid te fikken. Dat wil ook nog wel es helpen. Zelf moest ik onlangs de CDlezer vervangen omdat Ubuntu echt niet wilde installeren. Booten ging, maar na 5 minuten was het einde oefening. Soms kun je in een van de tekst schermen (Ctrl-Alt-F2 of Ctrl-Alt-F3) dan zien dat er iets niet jofel is. Die CDlezer werkte met Fedora echter nog prima ...
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl