Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: is dit mogelijk?  (gelezen 754 keer)

tuxido_devito

  • Gast
is dit mogelijk?
« Gepost op: 2007/10/03, 22:14:12 »
Wij hebben thuis een hp all in one photocopier staatn en die wil ik op mijn linux server aansluiten zodat hij altijd beschikbaar is. (de server staat altijd aan). Echter gebruiken pa en broer nog windows dus kunnen die dan ook nog printen zonder dat hun moeilijke dingen moeten installeeren?

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
is dit mogelijk?
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/03, 22:38:17 »
Kort antwoord: ja dat kan
Lang antwoord, de Linux kant is niet zo simpel. Eerst moet je ervoor zorgen dat je kan printen vanaf de Linux bak op die printer. Hiervoor moet je cups configureren. Vervolgens moet je samba configureren en ervoor zorgen dat de windows machientjes shares op uw Linux server kunnen bendaren. Daarna configureer je samba zodat ie gaat gebruik maken van cups om te babbelen met de printer. Lees dit: http://samba.org/samba/docs/man/Samba-HOWTO-Collection/CUPS-printing.html

Ik moet toegeven, het is niet gemakkelijk aan de praat te krijgen. Heb er zelf ook een tijdje op zitten sukkelen. Eens het werkt is het voor de Windows clients even gemakkelijk als connecteren met een echte Windows printserver.