Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Partities aanmaken  (gelezen 416 keer)

KwastjeModus

  • Gast
Partities aanmaken
« Gepost op: 2007/10/02, 09:48:03 »
Beste mensen, ik ben mezelf wegwijs aan het maken in Ubuntu (ben sinds verleden week woensdag een gebruiker) en heb al veel bijgeleerd. Nu wil ik gaan oefenen even met de beta versie van Gutsy Gibbon. Maar ik heb natuurlijk al wat data verzameld. Dus wil ik nu een partitie aanmaken om mijn data op te zetten voor ik met een nieuwe install aan de slag ga, ik wil hiervoor GParted gebruiken. (Het ziet er een beetje uit als partition magic) Maar ik krijg het niet goed aan de praat.

Is er ergens een goede beschrijving van de stappen die ik moet zetten om een partitie te krijgen waar ik mijn data op kan zetten? Heeft iemand een paar tips voor mij als newbie.

Offline Ing. Ger Apeldoorn

  • Lid
    • http://www.gerapeldoorn.nl
  • Steunpunt: Nee
Partities aanmaken
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/02, 10:58:23 »
Vreemd, maar je zou qtparted kunnen installeren en zien of je het daar mee aan de praat krijgt. (niet de ideale oplossing natuurlijk, maarja)

Wanneer je nog niet zo bekend bent met Linux, kun je voor de zekerheid een backup maken op een externe HDD/usbstick etc.
http://www.gerapeldoorn.nl - Freelance Unix/Linux specialist
http://botix.sourceforge.net - Open-source robotica software

KwastjeModus

  • Gast
Partities aanmaken
« Reactie #2 Gepost op: 2007/10/02, 11:09:23 »
Wel, ik laat het maar even voor wat het is. Ik ga nu de studio versie van Gutsy Gibbon uitproberen en ik brand de data even op een schijf. Niet zo ideaal natuurlijk, maar ik probeer het probleem van de partities straks op te lossen als ik na 18 oktober de stabiele versie van Gutsy heb.

Nu oefen ik alvast maar even door.