Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Weer probleem met Grub  (gelezen 469 keer)

Twan

  • Gast
Weer probleem met Grub
« Gepost op: 2007/09/28, 21:19:35 »
Een tijdje weg geweest. Werd een beetje moedeloos. Inmiddels ben ik wel zover dat de pc normaal grub opstart. Maar ik krijg foutmelding 17. Heb de stappen zoals in het forum zijn uitgelegd gevolgd. Met onderstaand resultaat. Linux staat op sdb (2e harde schijf, eerste partitie). Weet iemand wat ik verkeerd heb gedaan?
grub> setup (hd0)
Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
Checking if "/boot/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0)"...  17 sectors are embedded.
succeeded
Running "install /boot/grub/stage1 d (hd0) (hd0)1+17 p
(hd1,0)/boot/grub/stage2 /boot/grub/menu.lst"... succeeded
Done.
grub>
Deze post sluit aan op een eerdere reeks.

Met vriendelijke groet,

Twan.

Offline shappie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Weer probleem met Grub
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/28, 22:37:23 »
Voor mij hielp dit ook niet. Je moet even in je menu.lst kijken. Hier kan je alle partitie nummers aanpassen. Kijk even in dit topic:
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/15007
Hier staat een soort gelijk probleem. Controleer even de partitienummers in de menu.lst en zo nodig even aanpassen. Hierna saven en rebooten. Als het goed is moet het nu werken.
- Intel i7 860 - ATi HD3580 - 4GB DDR3 - Intel X25-M 80GB - Dual Screen Samsung 206BW - Win7/Kubuntu dualboot -