Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: FTP-Server op Desktop pc  (gelezen 542 keer)

Qurmo

  • Gast
FTP-Server op Desktop pc
« Gepost op: 2007/09/26, 10:08:16 »
Is het mogelijk om op mijn "soon to be Linux Ubuntu pc" ook een ftp server te laten draaien?  Dit zou eigenlijk zijn om gemakkelijk data van mijn werk naar mijn privĂ©-pc te verzeulen.

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
FTP-Server op Desktop pc
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/26, 10:45:43 »
Ja, is geen enkel probleem. Het enige verschil tussen een "server" en een "desktop" is de software die erop is geinstalleerd. Je kunt dus zonder enig probleem van een desktop een server maken, desgewenst stukje bij beetje.

Ik zou echter wel willen suggereren om, indien mogelijk, SSH te gebruiken, of in het geval van het kopieren van databestanden, scp. Dat is namelijk altijd versleuteld en derhalve stukken veiliger.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

Qurmo

  • Gast
FTP-Server op Desktop pc
« Reactie #2 Gepost op: 2007/09/26, 11:03:11 »
is dat iets dat ik kan kiezen, sry voor de waarschijnlijk domme vraag maar ben hier echt niet in thuis.  maar dat had je waarschijnlijk al gemerkt.

thnx any way

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
FTP-Server op Desktop pc
« Reactie #3 Gepost op: 2007/09/26, 11:15:09 »
Neuh, niks van gemerkt! ;-)

Ja, in feite kies je dat als gebruiker zelf, maar de eerste keus is natuurlijk gemaakt door degene (jij dus) die de server installeert. Zelf heb ik op mijn eigen servers ervoor gekozen om alleen SSH aan te bieden voor eigen gebruik. Net als met FTP heb je dan een SSH server (die draait bij jou thuis) en een client gedeelte welke je dus van kantoor opstart. Als je op kantoor een wintendo PC hebt, dan kun je de SSH client PuTTY (http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty) gebruiken. Kortom, als gebruiker kies je afhankelijk wat je thuis hebt geinstalleerd voor de FTP client, dan wel de SSH client (scp is het programma voor kopieren, terwijl SSH meer de verzamelnaam is voor enerzijds het versleutelde protocol en anderzijds voor een programma met dezelfde naam waarmee je een terminal sessie opent op een remote systeem).
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl