Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid werkt niet  (gelezen 7585 keer)

Sephiroth

  • Gast
Geluid werkt niet
« Gepost op: 2007/09/23, 23:18:02 »
Na de aanschaf van een nieuwe flaptop ben ik toch maar aan linux gegaan, zoals al lang het plan was.  Opzich werkt alles prima tot nu toe, alleen heb ik 0,0 geluid.

er staat niks gemute in alsa mixer, het volume staat op 80%.

heeft iemand enig idee hoe dat moet worden opgelost?

Ik werk met een lenovo 3000 n200 0769A8U (Intel Core 2 Duo T7300(2GHz), 1GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB nVIDIA GeForce FX Go7300, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn, Bluetooth, Modem, 10/100 Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, Camera, 6c Li-Ion, WinVista Business) met als enige vershil dat ik er 3 gb ram in heb ipv 1 gb.

lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile Memory Controller Hub (rev 0c)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PCI Express Root Port (rev 0c)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI #5 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 3 (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 4 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI #3 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f3)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation Mobile IDE Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Mobile SATA AHCI Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Quadro NVS 110M / GeForce Go 7300 (rev a1)
04:00.0 Network controller: Intel Corporation Unknown device 4230 (rev 61)
06:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation Unknown device 1713 (rev 02)
08:06.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd Unknown device 0832
08:06.1 Generic system peripheral [0805]: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 19)
08:06.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd Unknown device 0843 (rev 01)
08:06.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 0a)
08:06.4 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 05)

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
Geluid werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/24, 14:05:13 »
Heb je alles geupdate? In de terminal "sudo apt-get update" "sudo apt-get upgrade" of grafisch Systeem --> beheer --> update manager en dat uitvoeren. Misschien zit daar een fix tussen.

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2007/09/24, 14:42:42 »
Installeer eens alsamixergui
sudo apt-get install alsamixergui
opstarten door gewoon alsamixergui in je terminal te typen.
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline Henne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2007/09/24, 17:08:34 »
Citaat van: bartek
Installeer eens alsamixergui
sudo apt-get install alsamixergui
opstarten door gewoon alsamixergui in je terminal te typen.
En daar kijken of er niks gemute staat ofzo ;)
Powered by Linux - Ubuntu 9.10

Sephiroth

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2007/09/24, 20:16:06 »
Heel ff kort vanaf m'n werk/stage.

er stond niks gemute in alsa, maar de update meuk heb ik idd nog neit gedaan. zal vanavond m'n flaptop maar eens aan het werk zetten.

in ieder geval al bedankt en ik hou jullie op de hoogte hoe het uitpakt.

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
Geluid werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2007/09/26, 00:19:48 »
Ben je al iets verder gekomen?

Sephiroth

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 2007/09/26, 04:26:56 »
Helaas, alles geupdate, alsamixer nogmaals bijgewerkt, er staat niks gemute, en toch blijft mn geluid dood.

zijn er nog andere ideeën?

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
Geluid werkt niet
« Reactie #7 Gepost op: 2007/09/26, 23:00:35 »
Heb je alsamixergui al geinstalleerd (systeem --> beheer --> synaptic en dan zoeken en installeren) Dit is wat overzichtelijker.
Selecteer in ieder geval in "systeem --> voorkeuren --> geluid" de alsamixer (niet de oos) als default en speel dan een beetje met de verschillende opties bij geluidsweergave.
Je hebt waarschijnlijk een nieuwe kernel binnengekregen met die update, deze zal het waarschijnlijk wel herkennen. Maar om te booten vanaf de nieuwe kernel dien je wel eerst opnieuw op te starten heb je dat gedaan?

Sephiroth

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #8 Gepost op: 2007/09/27, 16:51:34 »
reboot heb ik gedaan, alsmixergui is zover ik weet ook geinstalleerd, maar zal het zomenteen in m'n pauze nog eens proberen.

Sephiroth

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #9 Gepost op: 2007/09/28, 13:57:47 »
werkt nog steeds niet. Alles nagelopen Aslamixergui geherinstalleerd... en het blijft stil vanuit mń laptop.

Den Beiren

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #10 Gepost op: 2007/09/30, 03:19:58 »
ik heb exact hetzelfde probleem,.. alleen is mijn soundcard revisie 2 en de jouwe 3

lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 0c)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 PCI Express Root Port (rev 0c)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Contoller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 6 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Quadro NVS 140M (rev a1)
03:01.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. Cardbus bridge (rev 21)
03:01.4 FireWire (IEEE 1394): O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) (rev 02)
09:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5755M Gigabit Ethernet PCI Express (rev 02)
0c:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (rev 02)


Mijn laptop is een dell latitude D830

alsamixergui is geinstalleerd, maar wil niet opstarten... ik krijg volgende foutmelding:


alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
Geluid werkt niet
« Reactie #11 Gepost op: 2007/10/16, 23:45:04 »
Ik heb het idee dat je geluid te maken heeft met een bug, deze is erg actief wat betekend dat er waarschijnlijk snel een oplossing voor komt. Zie deze bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.22/+bug/130559\

Een aantal oplossingen worden aangereikt door:
Roger E Critchlow
dario F

Vooral die van Roger schijnt te helpen. Ik heb het hieronder in "mensen taal" proberen uit te leggen.

Download het volgende pakket van: ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.15rc3.tar.bz2 als het goed is wordt het direct opgeslagen op het bureaublad. Daarna daar dubbel op klikken en uitpakken op je bureaublad of in je home map (de map met jouw naam).

Dan open je een terminal en type je in: "cd Bureaublad/alsa-driver-1.0.15..."  (of een andere map waar je het bestand hebt uitgepakt) je bent dan in de map die je hebt uitgepakt. Dan:

"configure"
"make"
"sudo make install"

Als het goed is wordt het dan geïnstalleerd. Daarna opnieuw opstarten.

Daarnaast kun je verwachten dat de eerste keer opstarten fout zou moeten lopen en dat de tweede keer opstarten goed verloopt. Dit is vreemd maar ga ervan uit dat het zo hoort. Helaas kan ik het zelf niet testen dus je zult deze korte how-to moeten vertrouwen.

Laat weten of het gelukt is!



De originele tekst van de bug:

I also confirm that it can still be cured by getting ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.15rc3.tar.bz2 , unpacking, and running configure && make && sudo make install. (You will need to have kernel headers and development packages installed.)

But there's a catch: the ubuntu distribution is putting the snd-hda-intel.ko module in /lib/modules/2.6.22-13-generic/ubuntu/media/snd-hda-intel/snd-hda-intel.ko while the alsa-driver puts the module in /lib/modules/2.6.22-13-generic/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko, so the "make install" installs the correct module but the old module is still there. So, the first reboot still fails and generates a large number of symbol mismatch errors in kern.log.

Further to confuse the issue, when you copy the correct module over the old module, or simply delete the old module, the module dependencies are still referring to the old version of snd-hda-intel.ko, so the next reboot still fails and reports that snd_hda_intel failed to load the symbol snd_hwdep_new. Go back and rerun the "sudo make install" to get the right dependencies computed.

Better, remove the old version of snd-hda-intel.ko before you install the recompiled alsa drivers and you should be good at the first reboot.

I did not need to specify any module options for snd_hda_intel to work.

-- rec --

Robkuhh

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #12 Gepost op: 2007/10/19, 11:58:52 »
Ik ben nieuw hier, dit verhaal werkt goed, maar..
Alleen jammer dat het niet op windows XP werkt :(

Offline glupper68

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #13 Gepost op: 2007/10/19, 20:45:18 »
Ik heb al van alles geprobeerd, nog steeds geen geluid onder Gutsy voor mijn Realtek High Defination card.  Zag vervolgens de file staan op de Realteksite en heb deze gedownload en getracht te installeren. Niet dus.  Zie onderstaande.

Wie kan mij helpen

 -laptop:~/Bureaublad$ ./install
.....Decompress Driver source v1.0.15rc3-4.07a
.....Decompress ALSA Library source v1.0.14
.....Decompress ALSA Utility v1.0.14
Remove old sound driver
Compile Driver........
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name...
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
make all-deps
make[1]: Entering directory `/home/Bureaublad/alsa-driver-rt20071002'
make[1]: Nothing to be done for `all-deps'.
make[1]: Leaving directory `/home/ Bureaublad/alsa-driver-rt20071002'

Please, run the configure script as first...

if [ -L /include/sound ]; then \
                rm -f /include/sound; \
                ln -sf /home/Bureaublad/alsa-driver-rt20071002/include/sound /include/sound; \
        else \
                rm -rf /include/sound; \
                install -d -m 755 -g root -o root /include/sound; \
                for f in include/sound/*.h; do \
                        install -m 644 -g root -o root $f /include/sound; \
                done \
        fi
rm: cannot remove directory `/include/sound': Permission denied
install: cannot change owner and/or group of `/include/sound': Operation not permitted
install: cannot stat `include/sound/*.h': No such file or directory
make: *** [install-headers] Error 1
./install: 39: ./snddevices: not found
Remove old alsa library
Compile ALSA Library.....
checking build system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking host system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking target system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
make: *** No rule to make target `install'.  Stop.
Compile ALSA Utility......
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether NLS is requested... yes
checking for msgfmt... no
checking for gmsgfmt... :
checking for xgettext... no
checking for msgmerge... no
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
make: *** No rule to make target `install'.  Stop.
ln: creating symbolic link `/dev/sndstat' to `/proc/asound/oss/sndstat': File exists
cp: cannot create regular file `/usr/share/sounds/alsa/test.wav': Permission denied
Remove Folder.....
./install: 100: alsaconf: not found
 laptop:~/Bureaublad$
Intel Pentium  Core 2 duo 2.66 ghz, geheugen 4 gig, Grafische kaart  NVidia GeForce 7050, geluid  Realtek High Definition audio, Router Linksys 54 Mbps WRT54GL wireless

Ubuntu 11.04

Offline glupper68

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #14 Gepost op: 2007/10/19, 20:53:00 »
Overigens ook via synaptic de Alsmixergui geinstalleerd en deze gestart. Gaf enkel een wit beeldje, geen schuif te zien
Intel Pentium  Core 2 duo 2.66 ghz, geheugen 4 gig, Grafische kaart  NVidia GeForce 7050, geluid  Realtek High Definition audio, Router Linksys 54 Mbps WRT54GL wireless

Ubuntu 11.04

Offline Scormen

  • Lid
    • LinuxOntdekt.Be
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #15 Gepost op: 2007/10/19, 21:26:10 »
Zelfde hier, ook geen geluid met de Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
Ubuntu gebruiker #18341 | Linux gebruiker #456955
· Mijn persoonlijke Linux blog

Offline Scormen

  • Lid
    • LinuxOntdekt.Be
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #16 Gepost op: 2007/10/19, 23:32:11 »
@ raggar post 12:

In de Engelse tekst staat er ook "You will need to have kernel headers and development packages installed.".
Wat wordt hiermee bedoeld?

Alvast bedankt,
Kris
Ubuntu gebruiker #18341 | Linux gebruiker #456955
· Mijn persoonlijke Linux blog

Offline Adriaan Larmuseau

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #17 Gepost op: 2007/10/20, 08:27:16 »
Geluid laat het hier ook afweten, hoewel het vlekkeloos werkt in feisty en edgy
gaat over een
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)

Offline Steven Klein Haneveld

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #18 Gepost op: 2007/10/20, 09:46:29 »
Citaat van: Robkuhh
Ik ben nieuw hier, dit verhaal werkt goed, maar..
Alleen jammer dat het niet op windows XP werkt :(
Misschien komt dat, doordat dit een Ubuntu-forum is ;-)

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
Geluid werkt niet
« Reactie #19 Gepost op: 2007/10/20, 14:54:07 »
Citaat van: glupper68
Ik heb al van alles geprobeerd, nog steeds geen geluid onder Gutsy voor mijn Realtek High Defination card.  Zag vervolgens de file staan op de Realteksite en heb deze gedownload en getracht te installeren. Niet dus.  Zie onderstaande.

Wie kan mij helpen

elco@elco-laptop:~/Bureaublad$ ./install
.....Decompress Driver source v1.0.15rc3-4.07a
.....Decompress ALSA Library source v1.0.14
.....Decompress ALSA Utility v1.0.14
Remove old sound driver
Compile Driver........
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name...
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
make all-deps
make[1]: Entering directory `/home/elco/Bureaublad/alsa-driver-rt20071002'
make[1]: Nothing to be done for `all-deps'.
make[1]: Leaving directory `/home/elco/Bureaublad/alsa-driver-rt20071002'

Please, run the configure script as first...

if [ -L /include/sound ]; then \
                rm -f /include/sound; \
                ln -sf /home/elco/Bureaublad/alsa-driver-rt20071002/include/sound /include/sound; \
        else \
                rm -rf /include/sound; \
                install -d -m 755 -g root -o root /include/sound; \
                for f in include/sound/*.h; do \
                        install -m 644 -g root -o root $f /include/sound; \
                done \
        fi
rm: cannot remove directory `/include/sound': Permission denied
install: cannot change owner and/or group of `/include/sound': Operation not permitted
install: cannot stat `include/sound/*.h': No such file or directory
make: *** [install-headers] Error 1
./install: 39: ./snddevices: not found
Remove old alsa library
Compile ALSA Library.....
checking build system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking host system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking target system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
make: *** No rule to make target `install'.  Stop.
Compile ALSA Utility......
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether NLS is requested... yes
checking for msgfmt... no
checking for gmsgfmt... :
checking for xgettext... no
checking for msgmerge... no
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
make: *** No rule to make target `install'.  Stop.
ln: creating symbolic link `/dev/sndstat' to `/proc/asound/oss/sndstat': File exists
cp: cannot create regular file `/usr/share/sounds/alsa/test.wav': Permission denied
Remove Folder.....
./install: 100: alsaconf: not found
elco@elco-laptop:~/Bureaublad$
En anderen, je hebt ook nog build-essential nodig. Dan gaat het installeren soepel "sudo apt-get install build-essential"

Offline glupper68

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #20 Gepost op: 2007/10/20, 16:50:03 »
heb ik gedaan Raggar, daarna opnieuw de realtek drivers geinstaleerd. Zag er veelbelovend uit, resultaat na een herstart, nog steeds geen geluid.
Intel Pentium  Core 2 duo 2.66 ghz, geheugen 4 gig, Grafische kaart  NVidia GeForce 7050, geluid  Realtek High Definition audio, Router Linksys 54 Mbps WRT54GL wireless

Ubuntu 11.04

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
Geluid werkt niet
« Reactie #21 Gepost op: 2007/10/20, 20:39:26 »
Das jammer, ik hoorde ook van Sephiroth dat het niet heeft mogen baten. Zelf heb ik een andere kaart dus ik kan het niet zelf ff testen. Ik zal nog even kijken en misschien vind ik iets anders. Hou ook vooral zelf de bugbeschrijving in de gaten en als je wilt kun je de bug melden.

Edit: Ik zie nu net dat het ook zou moeten werken met de backports module uit de respositories. In de terminal: " sudo apt-get install linux-backports-modules"
Probeer het eens uit zou ik zeggen. (wel opnieuw opstarten he)

Flapy

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #22 Gepost op: 2007/10/20, 23:40:09 »
^^ Deze methode heeft voor mij gewerkt, bedankt :)
(ik de Intel 82801H geluidskaart en Ubuntu 7.10)

Offline glupper68

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid werkt niet
« Reactie #23 Gepost op: 2007/10/21, 16:13:45 »
Yessssssssssssssssssss, geweldig raggar!  Bedankt
Intel Pentium  Core 2 duo 2.66 ghz, geheugen 4 gig, Grafische kaart  NVidia GeForce 7050, geluid  Realtek High Definition audio, Router Linksys 54 Mbps WRT54GL wireless

Ubuntu 11.04

josama

  • Gast
Geluid werkt niet
« Reactie #24 Gepost op: 2007/10/21, 17:20:42 »
Na heel veel dingen geprobeerd te hebben geen geluid, na de tip van Flapy is plots mijn rode tekentje weg bij de luidspreker. en ja hoor. geluid!! geweldig.