Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Kylix 3 installatie  (gelezen 657 keer)

bepo

  • Gast
Kylix 3 installatie
« Gepost op: 2007/09/23, 20:26:08 »
Omdat ik werk met Borland C++ builder 6 onder Windows XP wil ik ook graag Kylix 3 van borland voor dit doel installeren onder linux ubuntu.
Na vele pogingen is dit nog steeds niet gelukt want ik dacht dat het zou lukken met hetgeen ik las op http://kerklied.com/adrie/kylixtutorial/tutorial1.htm.
Ubuntu Linux is nieuw voor mij dus heb ik de commando's zoals ongeveer in de oude DOS en UNIX tijd ingevoerd in het terminal venster.

b.v. cd /mnt/cdrom/borpretest  werkt ook niet, melding: file not found o.i.d.

Wie o wie heeft kylix wel werkend gekregen?

Offline markba

  • Lid
    • http://markbaaijens.nl/
Kylix 3 installatie
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/23, 20:51:33 »
De vraag is of het verstandig is om met kylix aan de slag te gaan. Immers, sinds 2002 (!) is er vanuit Borland geen enkele ontwikkeling meer te bespeuren. Ik heb ooit een halfslachtige poging gedaan, technisch werkte toen wel (net eigenlijk), maar leverde niet het gewenste resultaat op. Aangezien ik daarna met Lazarus (open source Delphi-kloon) aan de gang ben gegaan, heb ik nooit meer naar kylix omgekeken.

Mijn verwachting is dat kylix nu niet meer aan de gang te krijgen is of niet meer de moeite waard is. Misschien is het handiger voor jou om BCB onder wine aan de gang te krijgen (windows emulator) of gevirtualiseerd (virtualbox of vmware).