Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: hardware instellingen  (gelezen 605 keer)

linuxpat

  • Gast
hardware instellingen
« Gepost op: 2007/09/19, 17:36:34 »
Hoi,

In mijn pc heb ik twee sata- schijven draaien.Vandaag heb ik een slede (mobile rack) toegevoegd en ik zit met problemen.
Deze slede werkt met Ata verbinding (second) mijn dvd staat 1é . Deze schijf moet ik uitschakelen want mijn pc wil hiervan opstarten.Maar ook als ik ze activeer tewijl pc draait blokkeerd pc ,deze wil hier met deze schijf verder werken.Waarschijnlijk kan ik via de bios instellingen dit probleem oplossen ,de vraag is hoe ?? Ik ben een leek in het bios gebeuren
Dank aan de specialisten die me kunnen helpen groetjes

Offline bandit

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
hardware instellingen
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/19, 19:43:50 »
ik denk dat je de jumpers eens moet controleren op master + slave (of cable select),als dat niet werkt moet je een andere kabel er bij steken (i.d.e).ik denk dat hij je harde schijf aan ziet voor een dvd speler.

het opstarten van de dvd kan je uitschakelen in de bios,je moet de boot volgorde veranderen (is niet moeilijk)er staat letterlijk wat er opgestart gaat worden en in welke volgorde,als je de dvd/cd uit zet of veranderd moet het goed zijn(wel ff saven bij het afsluiten.je kan het ten alletijden weer trerug zetten , dus geen angst.