Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Opnieuw instaleren ubuntu  (gelezen 388 keer)

Offline Ivan1986

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Opnieuw instaleren ubuntu
« Gepost op: 2007/09/18, 11:44:32 »
Hey,

ik zou ubuntu een keertje opnieuw willen isntaleren... maar nu is de vraag: ben ik dan alles kwijt?
Ik heb een apparte home partitie. Ik snap dat mijn bestanden zeker niet weg gaan zijnmaar al mijn instellingen, updates, en programma's.... (ook nvidia kaart) wat gebuerd hier dan mee....

Dan heb ik nog een tweede vraag. Ik heb de nvidia drivers vie (schiet me niet dood) Envy geïnstaleerd, en ja nu heb ik gemerkt dat dit beter niet is. Ik dacht dat er een nederlandstalige handleiding over was maar ik vind ze niet... kan iemand me evenentjes helpen :s

alvast bedankt!!!!
Ivan

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Opnieuw instaleren ubuntu
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/18, 11:53:24 »
Je kunt heel snel zien wat er in je /home staat en eerlijk gezegd: daar horen alleen je persoonlijke documenten en instellingen e.d. Alle instellingen van software, dus eigenlijk configuratie-bestanden, zou je dus wel kwijt zijn ja, want die staan vaak ik /etc of /opt. Op zich ook logisch want als je een nieuwer systeem installeert heb je over het algemeen toch weinig aan die instellingen. Ik installeer de diverse after-market software zeg maar gewoon weer opnieuw. Is niet zo veel werk meestal omdat ik weinig exotisch ermee doe.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl