Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen geluid acer aspire 9302AWSMi  (gelezen 2615 keer)

yoni

  • Gast
geen geluid acer aspire 9302AWSMi
« Gepost op: 2007/09/18, 09:48:58 »
Ik heb zo pas een nieuwe laptop gekocht, windows eraf gepleurd en linux geïnstalleerd. Probleem is nu wel dat ik er geen geluid op krijg.

Ik heb een Acer Aspire 9302AWSMi.

Zou iemand mij op een eenvoudige manier kunnen uitleggen wat ik zou moeten doen om het geluid werkende te krijgen?

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
geen geluid acer aspire 9302AWSMi
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/18, 10:38:35 »
Doe eens dit:
Systeem - Beheer - Synaptic pakketbeheer
zoekterm: alsamixergui
aanvinken en druk op knop Toepassen

Start daarna alsamixergui en post hier eens een schermafdruk van de schuifjes. Bijvoorbeeld met behulp van http://imageshack.us

Let op: niet alle schuifjes tegelijk openzetten en geen enkele voor meer dan 90 %.

Groet, Pjotr.

yoni

  • Gast
geen geluid acer aspire 9302AWSMi
« Reactie #2 Gepost op: 2007/09/20, 13:28:25 »


dat krijg ik te zien.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
geen geluid acer aspire 9302AWSMi
« Reactie #3 Gepost op: 2007/09/20, 18:35:42 »
Experimenteer eens wat met de schuifjes?

Sommige fabrikanten hebben hun geluidskaarten niet geheel juist geprogrammeerd qua firmware, zodat het hoofdvolume niet onder de juiste schuif staat. In Windows merk je dat niet, want in de Windowsdriver heeft de fabrikant dan de fout opgevangen. Wat de fabrikant natuurlijk had moeten doen, is de firmware van de kaart corrigeren.... Zo zie je maar weer, gesjoemel komt altijd aan het licht!   :-)

Let op: niet alle schuifjes tegelijk openzetten en geen enkele voor meer dan 90 %.

yoni

  • Gast
geen geluid acer aspire 9302AWSMi
« Reactie #4 Gepost op: 2007/09/22, 11:07:28 »
ik heb het dus geprobeerd, maar ik slaag er nog steeds niet in het werkende te krijgen.

Nu heb ik tijdens het opstarte wel iets gezien dat me nog niet eerder was opgevallen. Wanneer er "starting" op het scherm komt, komt daaronder "PCI BIOS BUG FOUND ..." en dan een lang nummer. het staat echter maar 2 seconden in beeld, dus het nummer vinden zal al iets moeilijker zijn.

Kan het dat misschien zijn?

Offline Henne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid acer aspire 9302AWSMi
« Reactie #5 Gepost op: 2007/09/26, 10:37:02 »
Het ligt duidelijk aan je geluidskaart zelf die niet goed ondersteunt wordt.

Volgens ik het lees op het internet is het een gekend probleem van die geluidsdriver.

Een paar links die misschien iets kunnen opklaren.

http://hp-dv6000z.blogspot.com/2006/12/sound-off.html

http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=1246998&postcount=44

Laat het maar weten!
Powered by Linux - Ubuntu 9.10