Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: nvidia drivers in ubuntu studio  (gelezen 543 keer)

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers in ubuntu studio
« Gepost op: 2007/09/13, 15:17:22 »
ik heb deze middag de gewone feisty installatie geupgrade naar ubuntu studio...

ik kreeg  bij het opstarten meteen een mooie error...blijkbaar hadden anderen dit ook...

dan maar even in mijn xorg.conf gekeken, bleek dat mijn driver al op nvidia stond...dan maar voor nv gekozen en dan start hij wel op..

eens opgestart gekeken bij beperkt ondersteunende programmas en de nvidia drivers geinstalleerd want er stond 'niet in gebruik'

opgestart en dezelfde error...no screens found, nvidia error, ...

nu weet ik geen opties meer (na 15 keer opnieuw moeten opstarten)

ik heb een nvidia geforce go 7900 gs...het werkt niet met de nvidia-glx en de nvidia-glx-new drivers...

iemand die kan helpen?


ohja, hier is mijn xorg.conf:

Section "Files"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/misc"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
# path to defoma fonts
Fontpath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "be"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "HorizScrollDelta" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "Nvidia Geforce GO 7900 GS"
Driver "nv"
Busid "PCI:1:0:0"
Option "AddARGBVisuals" "True"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generieke beeldscherm"
Option "DPMS"
Horizsync 28-96
Vertrefresh 43-60
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Nvidia Geforce GO 7900 GS"
Monitor "Generieke beeldscherm"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1920x1200" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1920x1200" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1920x1200" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1920x1200" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1920x1200" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1920x1200" "1024x768"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
  screen "Default Screen"
Inputdevice "Generic Keyboard"
Inputdevice "Configured Mouse"
Inputdevice "stylus" "SendCoreEvents"
Inputdevice "cursor" "SendCoreEvents"
Inputdevice "eraser" "SendCoreEvents"
Inputdevice "Synaptics Touchpad"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers in ubuntu studio
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/13, 21:02:53 »
even laten weten dat het gelukt is na heel wat te prullen en opnieuw moet opstarten en weer prullen en weer rebooten en weer ...


voor wie ooit dezelfde error krijgt, i kweet niet wat ik allemaal heb gedaan, maar met dit kunt ge misschien starten:

-eens de drivers wisselen tussen nvidia-glx en nvidia-glx-new
-in synaptic alles installeren waar 'lowlatency' instaat
-in recovery mode 'sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg' gebruiken ipv 'sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg'