Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ajaxwindows ervaringen post het hier.  (gelezen 425 keer)

eikelmuis

  • Gast
Ajaxwindows ervaringen post het hier.
« Gepost op: 2007/09/13, 12:12:40 »
Is er iemand die ervaring heeft met Ajaxwindows:

Zoals de naam doet vermoeden maakt ajaxWindows gebruik van Ajax en andere typische Web 2.0-technologie├źn. Het gebruiken is heel gemakkelijk: nadat u een gratis account aanmaakt, kunt u overal en vanaf elke pc inloggen op de virtuele pc. AjaxWindows opent in een apart venster en toont een bureaublad dat niet veel afwijkt van Windows of een grafische Linux. Klik op een knop op de taakbalk en u krijgt een startmenu met programma's.

Applicaties verschijnen net zoals bij Windows in vensters die u kunt verslepen. Althans in theorie, want tijdens een snelle test blijkt een aantal dingen niet mogelijk. Het verslepen van vensters of het aanpassen van achtergronden bijvoorbeeld. Ook de ingebouwde tekstverwerker hapert. Aan de browser kan het niet liggen, want zoals Robertson adviseert, maken we gebruik van Firefox.

AjaxWindows is erop gebrand om de thuis-pc zo overbodig mogelijk te maken. Om gebruikers minder afhankelijk te maken van hun computer, is er een applicatie om bestanden te synchroniseren tussen ajaxWindows en een pc en een koppeling om documenten op te slaan in Gmail.

Robertson ondernam met Linspire (vroeger: Lindows) al eens een aanval op Windows. Dat lukte niet helemaal, maar opnieuw is de entrepreneur overtuigd dat de Microsoft-hegemonie kan doorbroken worden, nu met webapplicaties. De softwaregigant is daar beducht voor, denkt Robertson. Wellicht heeft hij daarin niet helemaal ongelijk, want projecten als Silverlight en allerlei Live-diensten tonen aan dat Microsoft zelf sleutelt aan een webgebaseerd applicatieplatform. Het kind heeft zelfs een (officieuze) naam: CloudOS
Zijn er personen met een ervarig goed of slecht post het hier
http://www.ajaxwindows.com/apps/windows/content/index_ie6.html#