Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast  (gelezen 1131 keer)

beerjen

  • Gast
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Gepost op: 2007/09/10, 11:54:56 »
Beste,

Ik heb een nieuwe acer 7520 en probeerde ubuntu 7.04 te installeren. Na een tijdje krijg ik de melding "bcm43xx error. bcm43xx_microcode5.fw not available or load failed". Daarna krijg ik de prompt maar de xserver start niet op. Dus installeren lukt niet.

Als ik andere posts lees denk ik dat het iets te maken heeft met een driver voor de wireless lan kaart. Maar een echt oplossing om hier voorbij te graken heb ik nog nergens gevonden.

technische specificaties op http://www.acer.be/acereuro/page9.do?sp=page4&dau34.oid=25452&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=2&CountryISOCtxParam=BE&LanguageISOCtxParam=nl&ctx3=18&ctx4=BeLux&crc=606878537

Iemand een idee?

groeten en bedankt,

Bert

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Reactie #1 Gepost op: 2007/09/10, 13:14:12 »
volgens mij staat bcm voor broadcom...uw wireless kaartje dus ja...

probeer eens voor het installeren uw draadloos uit te schakelen...ge zult wel ergens een knopke hebbe op uw laptop...

beerjen

  • Gast
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Reactie #2 Gepost op: 2007/09/10, 13:20:40 »
Ik heb wel een knopje maar dat werkt alleen als er al opgestart is in windows. Er is geen knopje om het af te zetten als de PC af staat.

Bert

Offline Roland

  • Lid
    • http://www.black-wrangler.nl
  • Steunpunt: Nee
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Reactie #3 Gepost op: 2007/09/10, 14:48:10 »
Kun je de wireless kaart niet in het bios uitschakelen (Kan ik met m´n Dell C400 wel) .
En na de installatie weer in schakelen, en met de restricted driver manager de juiste driver installeren.

Gr Roland
Ubuntu user #12040 ;)

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Reactie #4 Gepost op: 2007/09/10, 15:39:13 »
ja met mijn dell gaat het ook in het bios...

anders met de live cd installeren...als de live cd opgestart is, uw wireless afzetten en dan installeren...

beerjen

  • Gast
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Reactie #5 Gepost op: 2007/09/10, 16:07:43 »
Citaat van: Nunslaughter
ja met mijn dell gaat het ook in het bios...

anders met de live cd installeren...als de live cd opgestart is, uw wireless afzetten en dan installeren...
Dat is het probleem juist. Ik kan de live cd niet opstarten door deze error. Hij loopt vast tijdens het opstarten.

Offline markba

  • Lid
    • http://markbaaijens.nl/
  • Steunpunt: Ja
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Reactie #6 Gepost op: 2007/09/10, 16:51:58 »
Is het wel de broadcom die het probleem geeft? Ik heb er zelf ook zo eentje (later met ndiswrapper aan de gang gekregen), die standaard met dezelfde melding komt. Echter, dat is nooit de reden geweest dat de machine niet kon booten. De enige keer dat het wel gebeurde, bleek het ergens anders aan te liggen (iets met videokaart dacht ik).

Concreet: kijk eens in /var/log/messages of daar iets interessants in staat.

Mocht dat niet lukken, kunnen we met de andere standaard uitvraagmogelijkheden wel iets verder komen:
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/2

beerjen

  • Gast
installatie 7.04 error bcm43xx - loopt vast
« Reactie #7 Gepost op: 2007/09/13, 10:10:57 »
Citaat van: markba
Is het wel de broadcom die het probleem geeft? Ik heb er zelf ook zo eentje (later met ndiswrapper aan de gang gekregen), die standaard met dezelfde melding komt. Echter, dat is nooit de reden geweest dat de machine niet kon booten. De enige keer dat het wel gebeurde, bleek het ergens anders aan te liggen (iets met videokaart dacht ik).

Concreet: kijk eens in /var/log/messages of daar iets interessants in staat.

Mocht dat niet lukken, kunnen we met de andere standaard uitvraagmogelijkheden wel iets verder komen:
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/2
Je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Ik heb de installatie kunnen doen met de alternate cd. Dus text-based installatie. Alles ging vlot maar na het rebooten krijg ik alleen maar een terminal venster. Dus geen X omgeving. 'Startx' geeft een fout (ik zal ze later posten want zit nu op het werk).

Bert