Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen beeld bij VLC  (gelezen 3053 keer)

Offline John_Timmerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Gepost op: 2007/08/22, 00:04:54 »
Als ik een avi- of mpg-film afspeel met VLC krijg ik wel geluid, maar geen beeld. Het gedeelte waar VLC de film normaliter projecteert is zwart. Als ik hierin met de muis klik verschijnt er soms een beeld van het filmpje, maar dit is in een fractie van een seconde weer verdwenen. Zo heel af en toe blijft dit beeld 'hangen' en zie ik een kort stukje van de film. Echter, als ik wat doe in VLC, bijvoorbeeld het geluid zachter zetten of klik op de knop 'volledig scherm verlaten', dan gaat het beeld weer weg of verschijnen er allerlei schermen en beelden door elkaar.
Wie kent dit verschijnsel en weet hiervoor een oplossing?
Bij voorbaat dank.

John

Offline kiersie

  • Lid
    • http://www.gboek.nl
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Reactie #1 Gepost op: 2007/08/22, 00:17:32 »
Heb je compiz(-fusion) aan staan? Dan moet je bij instellingen de video uitvoer op No Xv zetten

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Reactie #2 Gepost op: 2007/08/22, 09:29:13 »
Beryl of Compiz inderdaad even uitschakelen en kijken of het dan wel werkt. Heb je overigens deze handleiding al eens *volledig* toegepast:
https://help.ubuntu.com/community/NlMultimediaapplicaties

Het kan namelijk ook liggen aan ontbrekende codecs.

Offline John_Timmerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Reactie #3 Gepost op: 2007/08/22, 22:02:11 »
Citaat van: pjotr123
Beryl of Compiz inderdaad even uitschakelen en kijken of het dan wel werkt. Heb je overigens deze handleiding al eens *volledig* toegepast:
https://help.ubuntu.com/community/NlMultimediaapplicaties

Het kan namelijk ook liggen aan ontbrekende codecs.
@kiersie en pjotr123:
Ik heb geen van beide aanstaan. In het begin (nu een paar weken geleden) na de installatie heb ik geen enkel probleem gehad. Het is zeer onlangs 'spontaan' ontstaan. Overigens heb ik net ontdekt dat het ook bij de andere media-players
(MPlayer, Totem mediaplayer en XMMS) nu aan beeld ontbreekt. Ook bij deze players verschijnt er na een muisklik soms een beeld van het filmpje, maar is dit ook in een fractie van een seconde weer verdwenen. En ook hier blijft het beeld 'hangen' en zie ik een kort stukje van de film . Bovendien, net als in VLC, gaat het beeld weer weg of verschijnen er allerlei schermen en beelden door elkaar als ik iets in de programma's aanklik. Ra, ra.
@pjotr123: Die handleiding heb ik geloof ik niet (volledig) toegepast. Ik ga dat nu doen.
@kiersie en pjotr123: Misschien brengt mijn laatste informatie jullie nog op andere idee-en?

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Reactie #4 Gepost op: 2007/08/22, 23:17:52 »
Ik gebruik Xine voor .Avi

Ook met Compiz Fusion actief, nog steeds goed beeld. Erg tevreden daarover dus.

Offline John_Timmerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Reactie #5 Gepost op: 2007/08/24, 02:02:21 »
Citaat van: vlerknozem
Ik gebruik Xine voor .Avi

Ook met Compiz Fusion actief, nog steeds goed beeld. Erg tevreden daarover dus.
Dank voor de tip. Ik ga die player eens proberen.

John

Offline Patch

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Reactie #6 Gepost op: 2007/08/24, 02:21:54 »
Dit heeft mogelijk te maken met de keuze van render-engine voor je player.

In VLC - settings-->preferences-->Video (advanced aanvinken)--> output Modules -->kies een output module.

Mogelijk dat een van de modules (waarschijnlijk X11) probleemloos zal spelen.

Sucses!
Computing is not about computers any more. It is about living.

Offline John_Timmerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld bij VLC
« Reactie #7 Gepost op: 2007/08/25, 03:57:30 »
Citaat van: Patch
Dit heeft mogelijk te maken met de keuze van render-engine voor je player.

In VLC - settings-->preferences-->Video (advanced aanvinken)--> output Modules -->kies een output module.

Mogelijk dat een van de modules (waarschijnlijk X11) probleemloos zal spelen.

Sucses!
Dank voor de tip. Ik ga gelijk aan de slag!