Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: MySQL administration gui  (gelezen 1291 keer)

Azalin

  • Gast
MySQL administration gui
« Gepost op: 2006/05/08, 22:28:22 »
Hallo allemaal,

ik blijf bezig en blijf rommelen... tijdverdrijf? of gewoon niet kunnen uitstaan dat MythTV het niet doet? ;-)

Heb ik dus mysql-admin geinstalleerd. daarmee kun je op een gui manier connecten met je mysql database. maak ik contact, met de mythtv database op port 3306 (default) en mythtv als user en dito password, krijg ik een error 1045

Access denied for user: 'mythtv@localhost' (Using password: YES)

Pingen gaat prima... verkeerde poort? welke poort dan? of is er iets anders mis en de reden van mijn installatie problemen?

Ok, update: het is wel handig om de juiste poort te gebruiken :) sukkel die ik ben. poort 6543 en tadaa...
Maargoed, iets zegt mij dat al de problemen die ik heb met mythtv is de database, die is gewoon niet geinitialiseerd... volgens mij aangezien via mysql-admin ik zie dat mythconverg leeg is... geen table of niks. Iemand hier die MythTV gebruikt en weet hoe en wat?

Ja, MythTV developers maar eens conacten .. geen slecht idee maar misschien iemand hier een idee. Ik laat het nu maar even zo.