Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Dual Boot en Thin Client  (gelezen 838 keer)

Dual Boot en Thin Client
« Gepost op: 2007/08/18, 15:58:36 »
Je kan veel met Ubuntu en Edubuntu heeft een serverversie waarmee op één machine alles draait en de andere gebruikers enkel een netwerkkaart en een scherm moeten hebben, de zogenaamde Thin Clients.  Stel nu dat op die server ook XP aanwezig is (Dual Boot). Is het dan mogelijk dat iemand als Thin Client Ubuntu draait èn er tegelijk iemand anders de servermachine gebruikt onder XP ??  Of is dat nu net een stapje te ver gewenst ?
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
Dual Boot en Thin Client
« Reactie #1 Gepost op: 2007/08/24, 16:47:53 »
Ik geloof niet dat ik helemaal begrijp wat je bedoelt: wil je dat een client met een thin client contact maakt met een server terwijl deze Ubuntu draait terwijl een andere client contact heeft met DEZELFDE server terwijl deze dan dus tegelijkertijd XP draait?

Dat laatste kan niet in die vorm: dual boot geeft je de mogelijkheid om 1 operating system te booten uit een keuze van 2 of soms wel meer, maar dat is dan het enige OS dat draait.

Wat wel kan is dat je bijv. je Linux server opstart en daar dan met QEMU, VMware of welke andere "virtualisatie" dan ook een XP server BINNEN laat draaien. Dus de XP server(s) draai(t)(en) dan onder Linux binnen een z.g. virtual machine.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl