Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Onbeveiligd draadloos netwerk  (gelezen 722 keer)

NiSlim

  • Gast
Onbeveiligd draadloos netwerk
« Gepost op: 2007/08/10, 15:01:33 »
Hoe kan ik een met ubuntu op een draadloos netwerk zonder WEP of WPA encryptie. Ik gebruik een met mac adres filter beveiliging maar kan met Ubuntu feisty fawn niet op mijn draadloos netwerk geraken.

Offline Prosper

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Onbeveiligd draadloos netwerk
« Reactie #1 Gepost op: 2007/08/10, 15:27:48 »
Eerst in de router-instellingen (welk model heb je) aanvinken of toelaten dat alle wireless-toestellen mogen verbinding maken. Eens je dan verbinding hebt met je computer, eventueel ook alle andere computers verbinding laten maken.  Daarna instellen dat alleen de huidige draadloze toestellen mogen verbinden.  De router voegt dan je mac-adres toe aan een interne lijst en dan hoef je nadien niks meer te doen, èn kan er niemand anders meer op.
Lukt dit niet, dan moet je eens zoeken waar je je mac-adres direct kunt ingeven.
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...