Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid onboard ipv SB Live!  (gelezen 783 keer)

Rosalie

  • Gast
Geluid onboard ipv SB Live!
« Gepost op: 2007/07/31, 12:36:19 »
Rara.... ik heb een nieuwe Ati-videokaart (ipv Nvidia) xserver gereconfigured.

En nu komt mijn geluid niet meer uit mijn SoundBlaster maar via de onboard chip...
Nah.. dat is me nog nooit gebeurd. SB wordt niet meer herkend?

Iemand?

Offline John 50

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid onboard ipv SB Live!
« Reactie #1 Gepost op: 2007/07/31, 12:54:00 »
Je kan in de bios je onboard chip uitschakelen en dan de pc opnieuw opstarten dan pakt die weer je soundblaster.

Groet. John

Offline happyhamster

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid onboard ipv SB Live!
« Reactie #2 Gepost op: 2007/07/31, 23:19:11 »
Soundblaster wordt waarschijnlijk nog wel herkent, maar is in rangorde verschoven naar het tweede plan. Tenminste, dat is mijn gok.

Kan je een terminal openen (Applications-->Accessories-->Terminal), en hier de uitvoer van de volgende commando's laten zien
(invoeren via copy&paste, steeds gevolgd door enter) :

uname -r

aplay -l

lspci -v

cat /proc/asound/cards

cat /proc/asound/modules

cat /etc/modprobe.d/alsa-base

lsmod | grep -i snd


De commando's geven precieze info over de hardware en de bijbehorende software modules. Het zal gaan om behoorlijk veel tekst :)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid onboard ipv SB Live!
« Reactie #3 Gepost op: 2007/08/01, 10:31:44 »
Citaat van: john50
Je kan in de bios je onboard chip uitschakelen en dan de pc opnieuw opstarten dan pakt die weer je soundblaster.

Groet. John
De methode van HappyHamster werkt ook wel, maar deze tip van john50 is het snelste en simpelste!