Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: nvidia: verkeerde drivers?  (gelezen 3776 keer)

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Gepost op: 2007/07/23, 21:30:45 »
ik heb een nvidia geforce go 7900 en heb de drivers geinstalleerd via beperkt ondersteunde programmas...

volgens wat ik overal lees zou ik de nvidia-glx-new drivers moeten hebben voor mijn kaart...als ik in synaptic zoek zie ik dat de nvidia-glx drivers zijn geinstalleerd, en niet de new...

nu, hoe kan ik dit veranderen? of is dit helemaal niet nodig?

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #1 Gepost op: 2007/07/23, 21:37:46 »
Citaat van: Nunslaughter
ik heb een nvidia geforce go 7900 en heb de drivers geinstalleerd via beperkt ondersteunde programmas...

volgens wat ik overal lees zou ik de nvidia-glx-new drivers moeten hebben voor mijn kaart...als ik in synaptic zoek zie ik dat de nvidia-glx drivers zijn geinstalleerd, en niet de new...

nu, hoe kan ik dit veranderen? of is dit helemaal niet nodig?
ik heb op een systeem, met ongeveer dezelfde kaart dezelfde drivers.
het is geen probleem. ook niet met x updates. dat is gebleken.
maar je hebt idd niet de optimale drivers.

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #2 Gepost op: 2007/07/25, 16:13:54 »
kan ik dan gewoon de glx-new aanvinken in synaptic en installeren?

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #3 Gepost op: 2007/07/25, 21:02:34 »
Volgens mij kan dat ja.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #4 Gepost op: 2007/07/25, 21:08:26 »
Wel eerst de oude verwijderen....

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #5 Gepost op: 2007/07/25, 22:46:22 »
dus, (om zeker te zijn, alles loopt nu goed en heb geen zin in misstapjes) ik verwijder eerst nvidia-glx, dan waarschijnlijk computer herstarten, dan nvidia glx new installeren?

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #6 Gepost op: 2007/07/25, 22:57:40 »
Citaat van: Nunslaughter
dus, (om zeker te zijn, alles loopt nu goed en heb geen zin in misstapjes) ik verwijder eerst nvidia-glx, dan waarschijnlijk computer herstarten, dan nvidia glx new installeren?
Ga als volgt te werk:
- installeer xresprobe  (gewoon, vanuit Synaptic)
- verwijder nvidia-glx
- herstart in recovery mode
- tik in: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
- kies in die vragenriedel voor de driver nv
- tik in: reboot
- herstart normaal
- installeer via Synaptic, de driver nvidia-glx-new
- herstart

en voeg daarna de volgende option toe aan je xorg.conf:
Option             "DynamicTwinView" "FALSE"
(in de section Screen, onder de regel met de DefaultDepth).

Daarna weer herstart. Klaar.

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #7 Gepost op: 2007/07/25, 23:54:07 »
gedaan zoals ge zei, maar nu zie ik al direct dat compiz fusion het niet meer doet...

als ik nu in xorg.conf ga kijken zie ik staan:

Section "Device"
   Identifier   "Generic Video Card"
   Driver      "nv"
   BusID      "PCI:1:0:0"
EndSection

en bij beperkt ondersteunde programmas staat dat de driver niet in gebruik is

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #8 Gepost op: 2007/07/26, 00:13:57 »
ok, heb nog eens dpkg-reconfigure xserver-xorg gedaan en daar de nvidia driver gekozen, opnieuw opgestart, toen kreeg ik in een flits een nvidia scherm en alles lijkt nu in orde...compiz fusion is terug mee opgestart en in beperkt ondersteunde programmas staat nu dat de driver in gebruik is....dus bedankt voor de hulp!

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #9 Gepost op: 2007/07/26, 01:38:58 »
toch niet helemaal in orde...

ik heb geen randen meer rond mijn vensters...ik heb het laatste uur talloze dingen geprobeerd, maar niks helpt...iemand die misschien enig idee heeft?

ps: ik heb geen beryl of emerald themes, alleen compiz fusion...dus er vallen al een heel deel mogelijke oplossingen weg...

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #10 Gepost op: 2007/07/26, 01:44:14 »
Kan je de inhoud van /etc/X11/xorg.conf hier plaatsen tussen [ code ] [ /code ] tags? (zonder spaties)
Waarschijnlijk staan er wat instellingen er niet in of ze staan verkeerd.

Offline Patch

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #11 Gepost op: 2007/07/26, 01:52:41 »
Emerald themes heb je wel nodig voor de randen.
Mocht je die niet meer hebben installeer die dan eerst weer.

Doe vervolgens alt-F2 en typ daar 2x

compiz --replace -c emerald

Zou moeten werken.
Computing is not about computers any more. It is about living.

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #12 Gepost op: 2007/07/26, 12:46:02 »
Citaat van: Patch
Emerald themes heb je wel nodig voor de randen.
Mocht je die niet meer hebben installeer die dan eerst weer.

Doe vervolgens alt-F2 en typ daar 2x

compiz --replace -c emerald

Zou moeten werken.
emerald themes is NIET nodig...voor de driver update gebruikte ik gewoon het thema dat ik met ubuntu heb gemaakt...



# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "be"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "HorizScrollDelta" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "NVIDIA GeForce GO 7900GS"
Driver "nvidia"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generieke beeldscherm"
Option "DPMS"
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-160
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "NVIDIA GeForce GO 7900GS"
Monitor "Generieke beeldscherm"
Option "DynamicTwinView" "FALSE"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1920x1200"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1920x1200"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1920x1200"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1920x1200"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1920x1200"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1920x1200"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
InputDevice "Synaptics Touchpad"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #13 Gepost op: 2007/07/26, 12:58:18 »
Ik mis de volgende lijnen in de screen sectie:
    Option         "AddARGBVisuals" "True"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #14 Gepost op: 2007/07/26, 13:00:01 »
heb wat rondgekeken, en die worden toch vaak weggelaten blijkbaar...voor wat dienen deze precies?


edit: heb dit eens toegevoegd, zonder resultaat

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #15 Gepost op: 2007/07/26, 13:21:49 »
Heb je de pc al een keer opnieuw opgestart?

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
nvidia: verkeerde drivers?
« Reactie #16 Gepost op: 2007/07/26, 13:51:44 »
ja sorry, x restarten deed het em...:)