Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: sesam open u  (gelezen 909 keer)

yeahor

  • Gast
sesam open u
« Gepost op: 2007/07/11, 00:08:16 »
Ik ben al flink wat aan het zoeken geweest, maar vond het nu tijd worden om mijn vraag te lanceren. Het probleem. downloaden via ktorrent gaat goed, maar langzaam. Erg langzaam. Gemiddeld 10kb/s. Dat moet sneller kunnen. Wat heb ik geprobeerd. 1. edit/preferences/advanced/network/settings/direct connection to the internet.(van die manual proxy snap ik nix). 2.ktorrent/settings/configure ktorrent/downloads/poort en udp tracker. Welke poort ik ook invul, het maakt niet uit voor de snelheid(hu langszaamheid). 3. Heb firestarter erbij gehaald en (het zal wel nergens op slaan maar je probeerd wat) heb bij beleid/dienst toestaan/poort 32459 voor everyone ingevuld. Werd vermeld voor als je utorrent over wine draait. 4. Het commando sudo iptables -A INPUT -p tcp --dport ####-j ACCEPT (zie http://forum.ubuntu-nl.org/topic/9028)leverde ook geen sneller resultaat. Ok, om een lang verhaal nog langer te maken. Je kunt op veel plekken veel zelf instellen. Ik doe maar wat en snap er eigenlijk nix van. Wie weet een goede uitleg te vinden voor een goede poortinstelling zodat alles mooi doorvloeid. Moet ik mijn internet settings aanpassen, die van ktorrent of in de terminal. Moet ik mijn router aanpassen en zo ja, hoe doe ik dat. Helllppp.

sesam open u
« Reactie #1 Gepost op: 2007/07/11, 00:35:58 »
Het trage downloaden komt toch niet omdat er slechts weinigen zijn die de file aanbieden en misschien hun uploadsnelheid laag hebben staan?
Heb je al eens geprobeerd iets anders binnen te halen (bvb een ISO van Ubuntu).
Mijn bevindingen met Ktorrent zijn toch goed zonder dat ik iets aan mijn standaardinstellingen heb moeten wijzigen. De snelheid van het downloaden bij mij is zeer afhankelijk van wat en wanneer ik iets binnenhaal.
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn YouTube kanaal:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

sesam open u
« Reactie #2 Gepost op: 2007/07/11, 00:41:54 »
Citaat van: yeahor
sudo iptables -A INPUT -p tcp --dport ####-j ACCEP
Welke pport heb je hier opengegooid?

Trouwens, de functie nl2br(); wordt niet voor niks gebruikt op dit forum. Misschien kan je de volgende keer je bericht met alineas en witruimte opmaken. Dan is het al een stuk makkelijker lezen :)

sesam open u
« Reactie #3 Gepost op: 2007/07/11, 08:18:40 »
Citaat van: asilnevs
Het trage downloaden komt toch niet omdat er slechts weinigen zijn die de file aanbieden en misschien hun uploadsnelheid laag hebben staan?
Spijker op de kop, mijn ktorrent is soms ook zeer traag. Heeft niets met poorten te maken, maar alles met de aanbieders.

Monk.

yeahor

  • Gast
sesam open u
« Reactie #4 Gepost op: 2007/07/13, 01:10:23 »
Ok ik zal wat meer geduld moeten hebben met het downloaden. De meeste dingen gaan heel traag maar een aantal echt heel snel. Dat klopt, alhoewel ik denk dat het sneller kan.

Ik heb open gezet via sudo iptables -A INPUT -p tcp --dport ####-j ACCEP de poorten 8080 en 6883. Maar dat zal wel helemaal nergens op slaan.

Ik zal wel eerst wat verder gaan studeren voor ik verder ga met vragen stellen want tot nog toe roept elk antwoord een nieuwe vraag op. Instellen van firestarter, nicotine+ die geen verbinding wil maken, ktorrent waar je allerhande poortnummers kunt veranderen, firefox die blokkeert als je hem manual instelt enz.