Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: X-server start niet meer op.Help !  (gelezen 2800 keer)

Offline marc heijerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Gepost op: 2007/07/10, 16:14:57 »
ok ik heb zodanig lopen klooien met mijn xserver dat wanneer ik nu ubuntu opstart hij alleen nog maar in ehm console zeg maar opstart en ik kan mijn xorg.conf file niet openen daar om aan te passen aangezien ik denk ik weet wat ik fout heb gedaan maar goed ik zit nu via de live cd en vroeg me af of ik zo ook dat filetje kan aanpassen of iets anders.....
Ik praat niet te snel, je luisterd te langzaam ;-)

Guus

  • Gast
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #1 Gepost op: 2007/07/10, 16:16:42 »
probeer eens startx (pas op je bent nu root)

werkt dat?

wat heb je allemaal veranderd aan je xorg.conf?

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #2 Gepost op: 2007/07/10, 16:21:17 »
Als je computer opstart en je terecht komt in de console kan je nog steeds xorg.conf aanpassen.
Dit doe je met het commando sudo nano /etc/X11/xorg.conf

Heb je dat bestand zodanig verklooid dat je er niks meer mee kan, dan kan je ook een nieuw bestand aan laten maken met het volgende commando:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Bij alle vragen die dan gesteld worden kan je op enter drukken als het goed is.

Via de live cd kan het ook wel, maar dat is misschien iets lastiger.
Je moet kijken of je Ubuntu partitie ergens gemount is. Je kan die dan terugvinden bij Places in de bovenste balk.
Zo ja, onthoud dan waar die gemount is (meestal iets van /media/iets)
Je kan dan het bestand aanpassen door in een terminal het volgende te typen:
sudo gedit /media/iets/etc/X11/xorg.conf

Vervang in het commando /media/iets/ door wat je bij Places uitgezocht hebt.

Offline marc heijerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #3 Gepost op: 2007/07/10, 16:21:18 »
nou ik moet aan het einde een 1 in een nul veranderen en ik kan vie de live cd wel bij het bestand maar kan het niet aanpassen omdat ik geen root ben maar ik kan dus niet inloggen omdat het een live cd is. of ik zit er weer es naast. ik heb het bestand wel gevonden maar kan xorg.conf dus niet aanpassen wegens het niet root zijn.
Ik praat niet te snel, je luisterd te langzaam ;-)

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #4 Gepost op: 2007/07/10, 16:26:59 »
opstarten in recoverymode
 dan sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg. na heropstarten kom je weer grafisch op je pc, kan je weer alles aanpassen

Offline marc heijerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #5 Gepost op: 2007/07/10, 16:44:50 »
ga ik proberen, dank je !!!
Ik praat niet te snel, je luisterd te langzaam ;-)

Offline marc heijerman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #6 Gepost op: 2007/07/10, 17:39:00 »
Het is allemaal weer voor elkaar :D

dank u
Ik praat niet te snel, je luisterd te langzaam ;-)

Offline wolterkabolter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #7 Gepost op: 2007/08/02, 12:59:07 »
Citaat van: Johanvd
Via de live cd kan het ook wel, maar dat is misschien iets lastiger.
Je moet kijken of je Ubuntu partitie ergens gemount is. Je kan die dan terugvinden bij Places in de bovenste balk.
Zo ja, onthoud dan waar die gemount is (meestal iets van /media/iets)
Je kan dan het bestand aanpassen door in een terminal het volgende te typen:
sudo gedit /media/iets/etc/X11/xorg.conf

Vervang in het commando /media/iets/ door wat je bij Places uitgezocht hebt.
sudo dpkg-reconfigure werkt bij mij niet, omdat mijn partitie /dev/hda1 bij het opstarten een alleen-lezen is en ik de file xorg.conf dus vanuit daar niet kan wijzigen. Ook niet via dpkg-reconfigure.
Vanaf de live-cd kan ik de file wel wijzigen, maar ik weet niet hoe. Dit is hem:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Thu Nov  9 17:55:20 PST 2006

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Default Layout"
    Screen         "Default Screen" 0 0
    InputDevice    "Generic Keyboard"
    InputDevice    "Configured Mouse"
    InputDevice    "stylus" "SendCoreEvents"
    InputDevice    "cursor" "SendCoreEvents"
    InputDevice    "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "Files"

    # path to defoma fonts
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/misc"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/Type1"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
    FontPath        "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
    Load           "bitmap"
    Load           "ddc"
    Load           "extmod"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
    Load           "int10"
    Load           "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Generic Keyboard"
    Driver         "kbd"
    Option         "CoreKeyboard"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc104"
    Option         "XkbLayout" "us"
    Option         "XkbVariant" "104"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Configured Mouse"
    Driver         "mouse"
    Option         "CorePointer"
    Option         "Device" "/dev/input/mice"
    Option         "Protocol" "ImPS/2"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    Option         "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "stylus"
    Driver         "wacom"
    Option         "Device" "/dev/input/wacom"
    Option         "Type" "stylus"
    Option         "ForceDevice" "ISDV4"        # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "eraser"
    Driver         "wacom"
    Option         "Device" "/dev/input/wacom"
    Option         "Type" "eraser"
    Option         "ForceDevice" "ISDV4"        # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "cursor"
    Driver         "wacom"
    Option         "Device" "/dev/input/wacom"
    Option         "Type" "cursor"
    Option         "ForceDevice" "ISDV4"        # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "177V"
    HorizSync       30.0 - 72.0
    VertRefresh     50.0 - 160.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "nVidia Corporation NV20 [GeForce3 Ti 200]"
    Driver         "nvidia"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Default Screen"
    Device         "nVidia Corporation NV20 [GeForce3 Ti 200]"
    Monitor        "177V"
    DefaultDepth    24
    Option         "UseFBDev" "true"
    Option         "DynamicTwinView"    "FALSE"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       1
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       4
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       8
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       15
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       16
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection
Suggesties?

Offline happyhamster

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
X-server start niet meer op.Help !
« Reactie #8 Gepost op: 2007/08/02, 18:01:49 »
Wat is er precies mis? Had je eerst een dual-monitor opstelling? Helpt het als je:

Screen         "Default Screen" 0 0

verandert in:

Screen         "Default Screen"