Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: CPU Verbrand??  (gelezen 8413 keer)

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Gepost op: 2007/07/08, 23:33:38 »
Hallo,
Mijn neefje heeft gister voor het eerst een pc gebouwd (alleen).
Maar toen heeft hij de koeling van de processor er zonder koelpasta opgezet.
En de pc zo rond de 3 minuten laten draaien,hij zette toen zijn pc uit.
Tijdens die 3 minuten had hij geen beeld.
Zou de processor (iets van intel p4 denk zo 1,6 ghz ) verbrand kunnen zijn?
Alvast bedankt,

Offline happyhamster

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #1 Gepost op: 2007/07/09, 02:45:18 »
Zou kunnen, maar een niet al te oud systeem zal de processorklok automatisch terugschroeven bij oververhitting, of de boel zelfs helemaal uitschakelen. Dus ik zou het gewoon nog een keer proberen (met koelpasta). Vrijwel alle moederborden geven trouwens een specifieke geluidsmelding als er iets fout gaat (die geluidscodes worden nogal eens weggelaten uit de handleiding, maar via google moet wel het een en ander te vinden zijn.)

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #2 Gepost op: 2007/07/09, 10:40:06 »
Ik ga er vandaag ff heen en zal met koelpasta proberen.

Offline vinny3Ddamag

  • Lid
    • http://vinny3ddamag.blogspot.com/
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #3 Gepost op: 2007/07/09, 18:53:21 »
Citaat van: opensource4life
Hallo,
Mijn neefje heeft gister voor het eerst een pc gebouwd (alleen).
Maar toen heeft hij de koeling van de processor er zonder koelpasta opgezet.
En de pc zo rond de 3 minuten laten draaien,hij zette toen zijn pc uit.
Tijdens die 3 minuten had hij geen beeld.
Zou de processor (iets van intel p4 denk zo 1,6 ghz ) verbrand kunnen zijn?
Alvast bedankt,
ik zou over die cpu niet zo inzitten zo snel gaan die niet stuk en als je niet in je bios gaat is het normaal dat je geen beeld hebt aangezien dat op een nieuwe pc nog niets opstaat en een nieuwe koeler die bij een cpu zit is van een laagje cpu vet voorzien maar ik zou toch alles even nazien of het wel goed is aangesloten

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #4 Gepost op: 2007/07/10, 13:57:54 »
Wat informatie vergeten neer te zetten.
Het is geen nieuwe pentium 4, hij heeft hem uit een werkend systeem gekregen,omdat deze geupdated werd.
En je krijgt helemaal geen beeld,het beeldscherm blijft op standby staan.
Dus kan je zelfs de bios niet bereiken.

jaapz

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #5 Gepost op: 2007/07/10, 14:08:24 »
Heb je het al met een ander beeldscherm geprobeerd?

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #6 Gepost op: 2007/07/10, 14:52:11 »
Ja ook al met ander scherm geprobeerd, maar geen resultaat.
Wel was hij de extra voeding voor de cpu vergeten aan te sluiten,dus toen nog een keer geprobeerd en weer geen beeld.

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #7 Gepost op: 2007/07/10, 15:17:45 »
Piepjes?

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #8 Gepost op: 2007/07/10, 15:34:44 »
Nee helemaal geen.

Offline kiersie

  • Lid
    • http://www.gboek.nl
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #9 Gepost op: 2007/07/10, 15:46:16 »
Meestal zitten bij nieuwe proccesorren standaard al een soort van pasta op de proccesor, dat blijft bij mij al een jaar plakken dus verbrand lijkt me sterk, en probeer is je een pc speaker aan te sluiten misschien dat tie dan wel piepjes geeft

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #10 Gepost op: 2007/07/10, 15:59:21 »
R.I.P denk ik, maar blijf proberen. Was je vorige cpu niet overklokt en ben je vergeten hem terug te zetten (met jumper of zo) voordat je deze plaatste? Is me een keer overkomen splinternieuwe proc, weg, kaduuk, foetsie.

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #11 Gepost op: 2007/07/10, 16:41:21 »
Nee die cpu was niet overgeklokt, ik ga ff proberen met pc speakers.

tuxido_devito

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #12 Gepost op: 2007/07/10, 16:46:53 »
geeft hij een continue piep of terugkerende piep... zo nee wees niet bang, het is waarschijnlijk iets anders... kijk of de vga kaart goed is aangesloten en of dat ding ook genoeg stroom krijgt... check ook ff andere vga's als je die hebt en monitoren...

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #13 Gepost op: 2007/07/10, 17:43:37 »
Ik hoop dat je met pc speaker bedoelt dat pokkedingetje dat met 2 draadjes op je moederbord geprikt zit en dat meestal voor/onderin wordt bevestigd en niet 2 speakerboxjes met nette plugjes?

En ik bedoel niet dat de cpu overklokt was maar dat je moederbord nog in overklokstand stond toen je de nieuwe cpu er op zette.

Offline kamelot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #14 Gepost op: 2007/07/10, 17:43:43 »
Draaien de fans wel ?
Als deze niet draaien zou ik eens kijken of je voeding wel goed aanzit gesloten .
Heb ik ook de eerste keer gehad toen zat de 12v (4 pin ) voedings stekker verkeerd om dan lijkt het of hij aan gaat maar hij doet niks .
zal daar eens naar kijken als ik jouw was .
Probeer ook eens je bios te resetten via de jumpers en battery er uit dat help ook nog wel eens omdat hij nog de oude instellingen heeft van de vorige cpu
Humankind cannot gain anything without first giving something in return.
To obtain, something of equal value must be lost

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #15 Gepost op: 2007/07/11, 09:07:32 »
Geeft geen enkele piep.
En ja, ik bedoel dat pokkedingetje met twee draadjes.
Moederbord stond niet in overklokstand, en de fans draaien.
En m'n die 12 volt atx connector zit goed.
Ik denk dat het die videokaart is, dus die zal ik zo snel mogelijk vervangen.

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #16 Gepost op: 2007/07/11, 10:04:37 »
Hou me op de hoogte.

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #17 Gepost op: 2007/07/11, 10:07:55 »
Citaat van: mcgyver
Hou me op de hoogte.
Zal ik doen.

Offline asilnevs

  • Lid
    • jef-damen
    • Ubuntu - Video - 2012
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #18 Gepost op: 2007/07/11, 10:12:03 »
Je moet eens proberen of je de biepjes hoort enkel met een naakt moederbord.
Dus alles loskoppelen, zoals harddisk,floppy,cdrom drive, geheugen verwijderen, grafische kaart verwijderen ..... en dan opschakelen. Indien je nu de biepjes hoort terug uitschakelen en dan 1 voor 1 terug aansluiten en opzetten totdat je alles gehad hebt. Zo kun je ook te weten komen wat er defect is.
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn filmpjes met Openshot en Kdenlive gemaakt:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #19 Gepost op: 2007/07/12, 17:10:40 »
Heb net met een moederbord+cpu+koeler en natuurlijk de voeding gestart.
Ik hoorde geen piepjes eerst dacht ik dat de speaker kapot was, maar na twee andere speakers te proberen (waaarvan ik weet dat ze werken) kon dat het niet zijn.
Iemand nog een idee?

Offline asilnevs

  • Lid
    • jef-damen
    • Ubuntu - Video - 2012
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #20 Gepost op: 2007/07/12, 17:32:42 »
En dit heb je gedaan zonder geheugenmodules hoop ik, anders moet je die ook nog verwijderen.
En draait de ventilator van de voeding?
Je kunt nog in deze situatie de verschillende voedingsspanningen controleren.
Succes
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn filmpjes met Openshot en Kdenlive gemaakt:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

NoiK

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #21 Gepost op: 2007/07/12, 17:33:11 »
lijkt heel sterk op een pc die ik op dit moment ook hier heb en zou moeten repareren. zag er allemaal perfect uit enige wat bij mij overbleef maar op dit moment niet ken testen is de processor en de agp slot..

verder ben ik er ook nog op blijven hangen, enige verschil was dat deze pc het van de ene op de andere dag deed

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #22 Gepost op: 2007/07/12, 17:44:24 »
Ja dit heb ik zonder geheugenmodules gedaan.
En de ventilator van de voeding draait natuurlijk ook.
De proccesor kan ik helaas ook niet testen.
En bij mij geeft een videokaart in het agp-slot ook geen beeld.
Misschien dat ik binnekort een pci-videokaartje probeer.

Offline asilnevs

  • Lid
    • jef-damen
    • Ubuntu - Video - 2012
  • Steunpunt: Nee
CPU Verbrand??
« Reactie #23 Gepost op: 2007/07/12, 17:49:04 »
Als ik dit zo lees dan moet het probleem binnen het moederbord-processor-voeding zitten.
Brandt er een LEDje op het moederbord?
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn filmpjes met Openshot en Kdenlive gemaakt:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

opensource4life

  • Gast
CPU Verbrand??
« Reactie #24 Gepost op: 2007/07/12, 18:04:20 »
Ja dat ledje op het moederbord brand.