Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: terug van weg en WUBI probleempje  (gelezen 693 keer)

Offline dorusone

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
terug van weg en WUBI probleempje
« Gepost op: 2007/07/06, 13:41:25 »
Na een verhuizing (zwaar ja) en een complexe enkelbreuk
(het breken zelf was pijnlijk ja nu na operatie gaat het wel weer :)
heb ik via Wubi Ubuntu geinstalleerd(met ook probleem van "No Raids disks" startte vanochtend
ineens door installeerde maar username en password vraagt ie ( had ik
bij beste weten niet ingegeven )

Hoe kom ik daar achter ?

Anyway i am back lost and found Ubuntu user ;)

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
terug van weg en WUBI probleempje
« Reactie #1 Gepost op: 2007/07/06, 13:46:58 »
Welcome back dorusone.
Heb je niet per ongeluk een OEM installatie uitgevoerd?
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline dorusone

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
terug van weg en WUBI probleempje
« Reactie #2 Gepost op: 2007/07/07, 12:19:52 »
Citaat van: bartek
Welcome back dorusone.
Heb je niet per ongeluk een OEM installatie uitgevoerd?
Nice to be back thx :)

Niet dat ik weet, WUBI zou hier dan verantwoordelijk voor zijn lijkt mij ?

ik kan na de keuze Windows prof c.q.
Ubuntu als ik voor Ubuntu kies en ESC toets vasthoud wel in -neem ik aan-
GRUB menu komen en zou daar ergens
¨ single¨ moeten zetten om in runlevel 1
te komen zodat ik daar via #passw
het root passwoord zou moeten kunnen zetten. maar dat lukt (nog) niet.

maar misschien is er een andere methode ?

Thx Theo

Offline dorusone

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
terug van weg en WUBI probleempje
« Reactie #3 Gepost op: 2007/07/08, 22:03:09 »
ja passwoord vond ik uiteindelijk wel maar toen username
herinstall met notities was de oplossing
maar WUBI install lijkt te werken
self solving your problems learns a lot

Offline dorusone

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
terug van weg en WUBI probleempje
« Reactie #4 Gepost op: 2007/07/10, 19:44:48 »
Nog wat Wubi Install ervaringen :

- SOMS blijft Ubuntu bij opstarten hangen na installatie via Wubi :  
  opnieuw opstarten is de misschien wat povere oplossing.

- in XP  (Computermanagement) zie ik geen aparte partitie
  wel heeft XP minder ruimte het is toch een wat mistige toestand
  maar Ubuntu doet het -vandaag - toch goed dus ........

- Wubi is nog in ontwikkeling dus moet je dat erbij nemen denk ik.

- Wubi is niet voor newbies lijkt me. Live CD is langzamer maar veiliger imho.