Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm  (gelezen 1114 keer)

Offline Borix

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm
« Gepost op: 2007/06/19, 20:51:35 »
Ik probeer mijn Wacom grafire4 usb tablet aan de gang te krijgen onder Ubuntu. Helaas krijg ik mijn xorg.conf niet juist ingesteld.  Onderstaande config geeft een blauw scherm, waarna de desktop niet opstart.

Kan iemand mij hierbij helpen, wat doe ik fout?

MVG

Citaat
Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice    "stylus"    "SendCoreEvents"
    InputDevice    "eraser"    "SendCoreEvents"
    InputDevice    "cursor"    "SendCoreEvents"
    InputDevice    "pad"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/input/wacom"
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "USB"           "on"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/input/wacom"
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "USB"           "on"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/input/wacom"
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "Mode"          "relative"
  Option        "USB"           "on"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Iiyama PLE480/481"
    HorizSync       24.0 - 83.0
    VertRefresh     55.0 - 76.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GTX"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "metamodes" "1280x1024 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection

Azalin

  • Gast
Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm
« Reactie #1 Gepost op: 2007/06/19, 20:58:17 »
Een oude maar werkende xorg van mij:

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/misc"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
Fontpath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
# path to defoma fonts
Fontpath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbVariant" "intl"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200]"
Driver "nvidia"
Busid "PCI:1:0:0"
Option "AddARGBVisuals" "True"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "NoLogo" "True"
Option "UseEvents" "false"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
Option "DPMS"
HorizSync 31.0 - 82.0
VertRefresh 50.0 - 160.0

# 1280x1024 @ 75.00 Hz (GTF) hsync: 80.17 kHz; pclk: 138.54 MHz
Modeline "1280x1024_75.00"  138.54  1280 1368 1504 1728  1024 1025 1028 1069  -HSync +Vsync
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200]"
Monitor "Generic Monitor"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen "Default Screen"
Inputdevice "Generic Keyboard"
Inputdevice "Configured Mouse"
Inputdevice "stylus" "SendCoreEvents"
Inputdevice "cursor" "SendCoreEvents"
Inputdevice "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
Zo zie ik dat bij jou je ServerLayout, layout0 heet... is daar een speciale reden voor??
In mijn nieuwe layout heb ik wacom er uit gehaald, en wat andere dingen gefixt dus niet te veel naar de andere dingen in de config kijken, maar deze zou het wel moeten doen. Vergelijk ze anders eens. Klinkt als dat xorg iets mist

Offline Borix

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm
« Reactie #2 Gepost op: 2007/06/19, 21:32:02 »
Bedankt voor je snelle antwoord :). Hieronder mijn huidige, werkende xorg.conf. Geen idee waar layout0 voor staat, ben een linux newbie ;). Ik heb de forum doorgesnuffelt en de wacom zaken aan mijn config toegevoegd helaas met een blauw scherm als gevolg.

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Iiyama PLE480/481"
    HorizSync       24.0 - 83.0
    VertRefresh     55.0 - 76.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GTX"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "metamodes" "1280x1024 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection

Azalin

  • Gast
Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm
« Reactie #3 Gepost op: 2007/06/20, 09:10:11 »
Als je Feisty (7.04) draait zou je die wacom dingen niet hoeven toevoegen. Die staan er volgens mij standaard in.
Wat je zou kunnen doen is een backup van deze xorg.conf maken en in een terminal het volgende uitvoeren:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgMaar eerst even een backup maken:
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.mijnbackupdan
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgJe krijgt dan een hele hoos aan vragen, bij de meeste kun je wel volstaan met het standaard voorgedefinieerde antwoord.
Overigens zie ik dat je de gesloten drivers van nvidia als driver hebt staan, heb je die ook geinstalleerd? Als dat zo is dan moet je na dit laatste commando met reconfigure even kijken waar je driver nu op staat.
Heb je NIET de gesloten drivers van Nvidia geinstalleerd dan MAG je geen Nvidia kiezen in de configuratie anders krijg je een melding van X dat hij niet kan opstarten. Is ook logisch want hij zoekt dan naar een driver die niet geinstalleerd is. De standaard driver laten staan en zodra je weer in je desktop zit, de driver via synaptics installeren is dan de oplossing.

Maargoed, dus dpkg-reconfigure gedaan, alle stappen doorlopen, computer opnieuw opstarten (lijkt me wel zo verstandig ... is niet perse nodig, je mag ook "startx" intypen hoor)
Dan zou je weer een grafische login moeten hebben. En dan kun je de speciale drivers voor je Nvidia kaart installeren als je dat wilt.

Offline Borix

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm
« Reactie #4 Gepost op: 2007/06/20, 09:49:32 »
Bedankt :), ik ga het vanavond uitproberen.

(PS ja ik gebruik de gesloten driver)

Offline Borix

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm
« Reactie #5 Gepost op: 2007/06/22, 20:39:31 »
Aaah het werkt. Heb uiteindelijk maar de regels betreffende de wacom uit mijn orginele Xconfig gekopieerd. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg had waarschijnlijk ook gewerkt, maar ik schrok van alle vragen :) en was bang dat mijn grafische kaart weer dwars ging liggen. In ieder geval bedankt voor de hulp. Op naar het volgende probleem :)

Azalin

  • Gast
Wacom en Xorg.conf en een blauw scherm
« Reactie #6 Gepost op: 2007/06/22, 20:44:18 »
:) maakt niet uit, zolang het maar werkt.