Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Kubuntu] geluid weg na standby  (gelezen 819 keer)

michiel

  • Gast
[Kubuntu] geluid weg na standby
« Gepost op: 2007/06/19, 18:41:31 »
mijn geluid is altijd weg als ik uit een standby kom.
Het enige dat helpt is dan opnieuw opstarten.

iemand een idee waar dat aan zou kunnen liggen

Offline AmpLiF1eR

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Kubuntu] geluid weg na standby
« Reactie #1 Gepost op: 2007/06/19, 19:14:16 »
Heb je misschien 2 geluidskaarten (intern op je mobo en extern) ?
Ik had dat Kubuntu de ene keer mijn Creative Live pakt en heel af en toe mijn ac97, uitzetten van de geintegreerde geluidskaart in de BIOS loste dit probleem op.
Heb wel niets met standby te maken maar wie weet...

gr.
Amp

michiel

  • Gast
[Kubuntu] geluid weg na standby
« Reactie #2 Gepost op: 2007/06/19, 19:16:54 »
helaas maar 1 geluidskaart.
het is namelijk een laptop.

michiel

  • Gast
[Kubuntu] geluid weg na standby
« Reactie #3 Gepost op: 2007/06/29, 14:13:33 »
iemand een idee?

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
[Kubuntu] geluid weg na standby
« Reactie #4 Gepost op: 2007/06/29, 15:36:46 »
Standby (slaapstand) werkt vaak nog niet goed in Ubuntu. De PC en de klaptop raken bij mij daardoor in een coma, waar ze helemaal niet meer uitkomen. Jij hebt nog geluk, dat alleen het geluid weg is..... Het is een bekende fout, deze is al gerapporteerd bij Canonical op Launchpad.

Beste is voorlopig: standby uitschakelen (zowel suspend als hibernate). Hopelijk is het in 7.10 gerepareerd.