Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: CanonScan LIDE 20  (gelezen 1557 keer)

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
CanonScan LIDE 20
« Gepost op: 2007/06/18, 12:54:31 »
Ik krijg mijn CanonScan LIDE 20 niet aan de praat onder Feisty(met XSane).
Als ik lsusb doe zie ik hem wel terug.
gijs@gijs-desktop:~$ lsusb
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 003 Device 005: ID 04a9:220d Canon, Inc. CanoScan N670U/N676U/LiDE 20
Bus 003 Device 003: ID 062a:0000 Creative Labs Optical Mouse
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 001 Device 006: ID 0553:0002 STMicroelectronics Imaging Division (VLSI Vision) CPiA WebCam
Bus 001 Device 005: ID 03f0:c202 Hewlett-Packard
Bus 001 Device 004: ID 0451:2046 Texas Instruments, Inc. TUSB2046 Hub
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000  

De scanner heeft geen aparte voeding, de voeding wordt door de usb aansluiting verzorgt.

Weet iemand hoe ik hem aan de praat krijg? is er misschien een testprogramma?

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CanonScan LIDE 20
« Reactie #1 Gepost op: 2007/06/18, 13:47:31 »
Zoek even op het fourm naar de Lide 25, dan vind je een handleding die misschien ook wle voor de lide 20 geldt. Laat het even weten.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
CanonScan LIDE 20
« Reactie #2 Gepost op: 2007/06/18, 16:14:47 »
Ik vond de handleiding, alleen bij het opnieuw opstarten moet ik alles opnieuw doen in de terminal.
    0. Download & install scanbuttond using adept or any preferred tool  

At the console …

    1. list usb devices : lsusb
    2. run scanbuttond : scanbuttond -r 1000000
    3. list available imaging devices : scanimage -L
    4. Test basic scanner operation : scanimage -T -d werkt niet bij mij
    5. Test gui scanner operation : xsane

Misschien weet iemand nog een oplossing?

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CanonScan LIDE 20
« Reactie #3 Gepost op: 2007/06/18, 16:37:34 »
Je moet het idd elke keer opnieuw doen. Je kan zoals daar ook beschreven staat een script maken en dan laten draaien bij het opstarten van de PC. Ik ben hier aan begonnen, maar BUS en Device nummer veranderen steeds. Ik weet niet hoe ik dit kan oplossen, misschien weet iemand dat via dit topic?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
CanonScan LIDE 20
« Reactie #4 Gepost op: 2007/06/18, 18:31:07 »
Bedankt voor de antwoorden.
Het is mooi als iemand zou weten hoe je een script daarvoor maakt.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CanonScan LIDE 20
« Reactie #5 Gepost op: 2007/06/18, 18:34:19 »
Het scipt maken is niet zo moeilijk, maar heb jij ook, dat als je hem elke keer opnieuw opstart dat de BUS en Device nummers veranderen?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
CanonScan LIDE 20
« Reactie #6 Gepost op: 2007/06/18, 21:22:05 »
Nee die veranderen niet.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline vis

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
CanonScan LIDE 20
« Reactie #7 Gepost op: 2007/06/18, 23:15:17 »
Oh, dan is een sciptje maken denk niet zo moeilijk, ik ga morgen of woensdag eens kijken, waarom het dan bij mij wel veranderd, Zodra ik hier het probleem heb gevonden, ga ik verder met het maken van het scriptje en zal hem dan ook naar jou mailen.