Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installatie probleem met Ubuntu 7.04  (gelezen 583 keer)

Offline jellesbode

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie probleem met Ubuntu 7.04
« Gepost op: 2007/06/11, 19:22:45 »
Mijn system is het volgende.

CPU Type          Intel Pentium 4 540, 3200 MHz (16 x 200)
Moederbordnaam     ASRock 775i65GV  (3 PCI, 1 AGI, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Systeemgeheugen     1024 MB  (PC3200 DDR SDRAM)
Video kaart           NVIDIA GeForce FX 5200  (Microsoft Corporation)  (128 MB)
Harde schijf            Maxtor 60GB leeg.
Als ik Ubuntu wil installeren blijft hij hangen bij regel 171.351362 met dubbele streepjes er achter.
Eenvoudige graphics installeren geeft ook een vast loper.
Hoe krijg ik het goed geinstelleerd.

Jelles

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Installatie probleem met Ubuntu 7.04
« Reactie #1 Gepost op: 2007/06/11, 20:22:32 »
Welke cd heb je gebruikt om te installeren?
Probeer anders eens de alternate cd als je eerst de live cd hebt gebruikt.

Offline happyhamster

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie probleem met Ubuntu 7.04
« Reactie #2 Gepost op: 2007/06/12, 01:16:02 »
Je kan proberen de live-cd op te starten met de parameter "irqpoll". Boot vanaf de cd en druk op F6 in het bootmenu. Voeg aan de regel die verschijnt

irqpoll

toe. Druk vervolgens op enter.


Je probleem is waarschijnlijk gerelateerd aan:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/81164
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/78288