Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid (AC 97)  (gelezen 533 keer)

WimVriend

  • Gast
Geen geluid (AC 97)
« Gepost op: 2007/06/10, 21:47:40 »
Hallo,
Ik heb bij een kennis Ubuntu :) geinstalleerd, maar helaas geen geluid.
De kaart is een AC 97, ik dacht een bekende van Linux, maar helaas helemaal niets.
Heeft hier iemand misschien een tip voor me.
Alvast bedankt
Wim

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
Geen geluid (AC 97)
« Reactie #1 Gepost op: 2007/06/10, 21:52:57 »
Staan alles schuifjes open wanneer je in de terminal "alsamixer" in typt? Kijk ook of alsamixer standaard staat ingesteld, systeem, voorkeuren, geluid.
Idd, de ac 97 is prima ondersteund. Ik gebruik het hier ook.

Offline Martin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen geluid (AC 97)
« Reactie #2 Gepost op: 2007/06/11, 12:02:56 »
Ik heb ook een AC'97 onboard, en deze wordt ook prima ondersteund.
Kijk even de FAQ die ik gemaakt heb op de documentatie:
https://wiki.ubuntu.com/NlFaq en scroll naar Multimedia

WimVriend

  • Gast
Geen geluid (AC 97)
« Reactie #3 Gepost op: 2007/06/11, 12:55:03 »
Bedankt zover, ik zal vanavond weer eens een blik werpen op die stomme pc
Ik had al een leuk stap voor stap draadje gevonden op de engelse site
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449&highlight=ac97
maar zal de hier gegeven suggesties zeker meenemen
wim

edit
=============================================
Probleem bleek heel makkelijk op te lossen.
Er hing een stekkertje uit van het geluid :)