Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: eerst wel nu niet...  (gelezen 4275 keer)

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Gepost op: 2007/06/10, 15:51:08 »
Hallo forumleden...

Het was me voorheen binnen na eend maand draadloos internet te krijgen. Dit via Ndiswrapper. Na een fresh install was me dit overigens binnen 5 minuten gelukt.

Opeens, vraag me niet hoe, maar opeens was het weg. Geen draadloos internet meer. Het lukte me nu ook niet meer om het aan de praat te krijgen. Toen dacht ik, ik doe het weer helemaal overnieuw. Omdat de livecdś in Maastricht lagem em ik in Den Haag woon heb ik de alternative gekozen.

Na de install ging alles perfect behalve draadloos internet. Ik heb mijn sources,list met sorgen gemaakt.

Mijn handelingen tot nu toe:
- Ik heb ndiswrapper 1.46 released gedownload, en vervolgens verplaatst naar /var/local/bin.
- Ik heb het uigepakt met sudo tar zxvf ndiswrapper 1.46.tar.gz
- het commando sudo make && make install gedaan
- ndiswrapper in getoest.

Hier ging het al mis. Het werd niet gevonden.

Toen heb ik ndsiwrapper-common en utils gedownload met apt-get en hiermee werdt het wel gevonden. (ik neem niet aan dat de download gevonden is)

Ik doe:
koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$ sudo ndiswrapper -i ZD1211BU.INFNu krijg ik de volgende melding:
Citaat
installing zd1211bu ...
couldn't find "ZD11BUXP.sys" in "."; make sure all driver files, including .inf, .sys (and .bin, if any) are in "." -
installation may be incomplete
Ik weet nu dus dat er bij de installatie iets is misggegaan.

 sudo ndiswrapper -l
Dat zegt nu: zd1211bu : invalid driver!

Dat terwijl ik voorheen altijd met deze driver heb gewerkt.

lsusb
Citaat
koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$ lsusb
Bus 005 Device 004: ID 0ace:1215 ZyDAS
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 002 Device 003: ID 046d:c512 Logitech, Inc.
Bus 002 Device 004: ID 0bc7:0006 X10 Wireless Technology, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000  
koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$
iwconfig
Citaat
koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$
dmesg (alleen dingen met betrekking tot wifi
Citaat
[    4.120000] r8169 Gigabit Ethernet driver 2.2LK loaded
[   16.820000] r8169: eth0: link up
[   16.820000] r8169: eth0: link up
[   18.764000] zd1211rw 5-8:1.0: RF UW2453_RF 0x9 is not supported
[   39.180000] eth0: no IPv6 routers present
Ooit hebben er wel wat dingen van Ndiswrapper ingestaan...

Een ding zeker, zowel op Crashdoos als op Linux heeft het al gewerkt. Vandaag de dag niet meer. Toen het gebeurde heb ik bij mijn weten niks raars gedaan... Daarvoor wel probleem gehad met rechten, maar dat was na een tijdje gefixed met mijn eigen ervaringen. Daarna werkte het nog. Wel was er toen was mis met de router (geen internet dus) maar dat was niet de hoofdoorzaak.

Ik hoop dat ik dit (met jullie goede hulp) kan oplossen.

Gegroet,
vlerknozem

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #1 Gepost op: 2007/06/10, 15:58:30 »
couldn't find "ZD11BUXP.sys" in "."; make sure all driver files, including .inf, .sys (and .bin, if any) are in "." -

Blijkbaar ontrbreekt een deel van je driver? Misschien nog gezipt of zo?

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #2 Gepost op: 2007/06/10, 17:03:36 »
Het was een tar.gz bestand, dat ik met sudo zxvf [naam] hebt uitgepakt.
Niks is nog ingepakt.


edit
Als ik naar de map /usr/local/bin/ndiswrapper-1.46/utils ga, en ik doe sudo make && make install krijg ik Permission denied.

Kan het misschien zijn dat de rechten verkeerd staan?

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #3 Gepost op: 2007/06/10, 17:12:36 »
tarball? Dan heb je de linux-driver gedownd?
ndiswrapper werkt net met de gesloten drivers...

Voor de make: het (ik vermoed) bash bestand executable maken?

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #4 Gepost op: 2007/06/10, 17:16:32 »
Inderdaad tarball

met:

 sudo chmod +x /usr/local/bin/naamvanscript

executable maken?? Ik vraag het eerst maar want sinds dat ik mijn hele home map had verkloot met chmodden en chownen kijk ik erg uit hiermee.

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #5 Gepost op: 2007/06/10, 17:32:37 »
Dat is het inderdaad ;)
Maar ik denk dat je verkeerd zit met een tarball en ndiswrapper.
Ofwel installeer je de .inf-file (driver voor Win) met ndiswrapper
Ofwel de drivers van de fabrikant die dan voor linux zijn.

Win-bestanden zijn nooit .tar, ik ben ze toch nog niet tegengekomen.

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #6 Gepost op: 2007/06/10, 17:40:29 »
Op de ndiswrapper homepage wordt ik toch echt doorverwezen naar een tarball om ndiswrapper te installeren.(misschien miscommunicatie?)..

Ik heb die gedownload en geinstalleerd (zie mijn openingspost) en toen heb ik geprobeerd de INF file (ZD1211BU.INF te installeren die ik al eerder (waarmee het dus wel werkte) heb gebruikt. Ook heb ik de atheros INF bestanden van de officiele medion site geprobeerd (voor het modelnummer van mijn laptop) maar die werkte ook niet.

De rede waarom ik ook op windows NIET de atheros drivers gebruikte van de officiele medion site was dat deze drivers dankzei Kont Poorten alleen op VIESTAH werkte. De ZD1211BU driver die ik had gevonden op internet die werkte wel op Crashdoos Xtra Prijzig onProffisional. Ook enige tijd op Linux.

Ik zal het even executable maken dat bestandje.

Edit
Toen ik het executable maakte, en toen uitvoerde werkte het niet. Wel met ./ ervoor.
Raar genoeg kan er een tarball ndiwrapper-.tar.gz te voorschijn. Na het uitpakken hiervan blijkt de map leeg te zijn.

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #7 Gepost op: 2007/06/10, 18:35:38 »
Ah, nu begrijp ik het, je wil ndiswrapper zelf compileren?
Dat is helemaal niet nodig. Zoek een .deb ervan op en doe dan gewoon
sudo dpkg -i bestandsnaam.deb

Hier heb er eentje gevonden ;)

http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/n/

Het heeft verder geen depedencies, so go nuts (neem een 386 architectuur vermoed ik)

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #8 Gepost op: 2007/06/10, 19:21:40 »
Ik heb nu de neiging mijn laptop uit het raam te gooien, vervolgens op te eten, vervolgens uit te poepen, en dan te proberen of het internet het dan wel doet.

Ik doe dat pakket ophalen, dan de commando zoals jij zegt, dan werkt het nog niet. Vervolgens gaat mijn cd drive te keer, (zit een cd in), vervolgens doet hij sudo apt-get upgrade -u. Dan weer probleem van
Citaat
koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$ sudo ndiswrapper -i ZD1211BU.INF
installing zd1211bu ...
couldn't find "ZD11BUXP.sys" in "."; make sure all driver files, including .inf, .sys (and .bin, if any) are in "." -
installation may be incomplete
koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$ ndiswrapper -l
zd1211bu : invalid driver!
koen@ubuntu:~/Bestandsbeheer/drivers/WLAN$
pfff... Als kost het me leven, IK ZAL WIFI AAN DE PRAAT KRIJGEN ;)

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #9 Gepost op: 2007/06/10, 19:56:17 »
Nadat je het pakket hebt en hebt geïnstallerd met dpkg moet je wel nog je driver definiëren ;)
Doe eens man ndiswrapper

EDIT:

Voor de volledigheid:
Zet de driver op je disk
wijs hem aan
maak de modules aan
zet hem in je opstart

(Er zijn hier nog zo een aantal draadjes over de werkwijze)

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #10 Gepost op: 2007/06/10, 19:57:41 »
Citaat
couldn't find "ZD11BUXP.sys" in "."; make sure all driver files, including .inf, .sys (and .bin, if any) are in "." -
Je mist dus het bestand "ZD11BUXP.sys". Heb je dat bestand wel? Heeft het exact de naam zoals er tussen de aanhalingstekens staat?

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #11 Gepost op: 2007/06/11, 06:55:38 »
volgens mij heb ik dat bestand niet, en ik weet ook niet waar het zou moeten staan. Ik ga even googlen denk ik.

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #12 Gepost op: 2007/06/11, 14:37:18 »
Ik heb een hele hoop gevonden.

Ik heb een hele ZyDAS driver gevonden, maar ik zit alleen al vast bij het modproben...
Er zit een PDF bij, en die heb ik even online gezet.
http://www.nn-tutorials.nl/Bestanden/zydas/Linux_zd1211x_UserGuide.pdf

Voor de rest is het me nog niet gelukt, maar ik geef de hoop niet op:)

EDIT:
Weer een kleine voorruitgang:)
Citaat
koen@ubuntu:/usr/local/bin/usb_wifi/Drivers/Windows_XP$ sudo ndiswrapper -lzd1211bu : driver installed
        device (0ACE:1215) present (alternate driver: zd1211rw)
zd1211u : driver installed
Nu heb ik sudo modprobe ndiswrapper geprobeerd, geen resultaat. Nog steeds geen wifi.

Edit2
Citaat
koen@ubuntu:/usr/local/bin/usb_wifi/Drivers/Windows_XP$ lsmod
Module                    Size         Used by
ndiswrapper           185820  0
Ik heb uiteraard de rest weggelaten.

Edit 3
WAHOOOOoooOEEEEE :p:P
Citaat
koen@ubuntu:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:off/any  
          Mode:Managed  Channel:0  Access Point: Not-Associated  
          Bit Rate=54 Mb/s   Tx-Power:-2147483648 dBm   Sensitivity=0/3  
          RTS thr=2347 B   Fragment thr=2346 B  
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

koen@ubuntu:~$ iwlist scan
lo        Interface doesn't support scanning.

eth0      Interface doesn't support scanning.

wlan0     No scan results


koen@ubuntu:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:D3:81:27:0E  
          inet addr:192.168.2.61  Bcast:192.168.2.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::216:d3ff:fe81:270e/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1193 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1453 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:654734 (639.3 KiB)  TX bytes:696971 (680.6 KiB)
          Interrupt:16 Base address:0x6000

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:200 (200.0 b)  TX bytes:200 (200.0 b)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:60:B3:62:EB:A6  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
Alleen van iwlist scan ga ik toch weer wat minder vrolijk zijn. Maar goed, alweer een stap in de goede richting.

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #13 Gepost op: 2007/06/18, 20:02:51 »
hmmm... clean install moeten doen vanwege het feit dat mijn cpu op 100% bleef en raad eens...

WEER GEEN DRAADLOOS internet.... Pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
Kan er een verschil zitten dus alternate en live cd waardoor ik nu niks meer krijg? het gekke is dat bij lsusb
nu geen Zydas meer staat... Drommels drommels en nog een drommels... Het zal wel komen omdat mijn laptop nog steeds moet bij komen van die rotzooi van MS...

Geen zin een weer een clean install... Anders zal ik maar moet bidden, knielen smeken en afwachten in hoop van zegen op Gudsy Gibbon en maar hopen dat ik dan Wel draadloos internet krijg.... Anders eet ik mijn laptop op. Wens me maar bij voorbaat smakelijk eten :P

Edit:
Na weer een hoop proberen ben ik weer zover als edit 3 vorige post.
Wat mij nu (bij edit 3 vorige post nog niet) opvalt is dat het mooie lampje van wlan niet brand. Met het mooie knopje waarmee men normaalitair den internet inschakeld laat het mooie lampje niet branden (en neem ik aan het internet niet werken)....

Ooit kwam ik een topic tegen met ook een "off" probleem, maar ik kan dat niet zo snel vinden...

Offline oemoeta

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #14 Gepost op: 2007/06/18, 20:52:29 »
Citaat van: vlerknozem
Wat mij nu (bij edit 3 vorige post nog niet) opvalt is dat het mooie lampje van wlan niet brand. Met het mooie knopje waarmee men normaalitair den internet inschakeld laat het mooie lampje niet branden (en neem ik aan het internet niet werken)....

Ooit kwam ik een topic tegen met ook een "off" probleem, maar ik kan dat niet zo snel vinden...
In mijn vraag hier
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/10818
staan enkele tips van anderen over je mooie lampje; voor mij is er nog geen oplossing mee gevonden, maar misschien heb je er toch iets aan?

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #15 Gepost op: 2007/06/18, 21:16:54 »
Helaas... Ik denk dat ik daar niet veel aan heb...

De verwijzing uit het bericht http://forum.ubuntu-nl.org/topic/1537#4 bestaat niet meer, en is tevens als ik het goed heb voor een acer. Ik heb een medion MD98200 net al Rivanda van dit forum... In dit topic http://forum.ubuntu-nl.org/topic/10481 vroeg hij om hulp... Des tijds was het mij om de een of andere rede wel gelukt, en zelfs vaker... Een keer na een clean install binnen 5 minuten, vandaar dat ik zo raar op kijk dat ik nu een "off" probleem heb en destijds niet.

En mijn mooie lampje is nog steeds uit :(

Het liefste eet ik die zydas chipset op en koop ik een waar alle of bijna alle linux mannetjes (en misschien de weinige vrouwtjes :P) nooit echt problemen mee gehad hebben.... Helaas heb ik daar het geld momenteel niet voor, en vind ik dat bovendien wel zonde.

Edit
Wat ik nu heb gedaan:
- Ndiswrapper geinstalleerd via tarball.
- de driver zd1211bu ingeladen
- ndiswrapper gemodprobed
- Systeem gereboot.

Resulstaat:
- iwconfig geeft wlan0 aan (resultaat in een eerdere post te zien in de edit, (joh) )
- Cpu rond de 60%

Offline Koen Bokern

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #16 Gepost op: 2007/11/16, 19:38:10 »
Bij deze 'heractiveer'  ik dit topic.

Het is mij weer gelukt namelijk.,,

Gedaan ( schone install ):
- Ndiswrapper geinstalleerd via repo's
- Windows wireless drivers geinstalleerd
- zd1211bu driver geinstalleerd.
- paar keer zinloos gereboot
- geen resultaat.

Mijn pleegmoeder was wat aan het dabbelen op dit ding, en ze kreeg problemen, en riep mij. Na even diagnostiseren ben ik tot de conclusie gekomen dat hij het doet :D

Maar:
Het vind maar twee netwerken, en ons netwerk dus niet, Als ik het handmatig kies ( ons thuisnetwerk ) dan krijg ik volgens mij wel antwoord. Hij vraag om de netwerk sleuten, 40/120bit Hex. Wanneer ik die copy-paste krijg ik geen verbinding, geprobeerd met diverse programma's, en bij alle geen resultaat. Met het netwerk van onze buren zonder netwerk key, krijg ik wel verbinding. Deze wordt overigens ook gedetecteerd.

Wanneer ik het usb netwerkkaartje erin stop, vind ik weer veel meer netwerken, waaronder ons eigen, Misschien is ons signaal te zwak, en heeft het usb kaartje beter berijk? Maar ons eigen netwerk is wel dichterbij dan die van de buren. Ik kom er dus niet uit.

Overigens nu ik dit bericht typ krijg ik de error "Connection Failure".

Heeft iemand misschien een idee?

Als je ziet wanneer ik dit topic heb gestart, zie je hoe lang ik het al probeer, maar ik geef niet op! :)

Offline quick30

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
eerst wel nu niet...
« Reactie #17 Gepost op: 2007/11/16, 21:30:38 »
hoi Koen,

Ik ben nog niet zo ver om veilig via wireless internet op te kunnen :(

Jij wel zie ik. Volgens de handleiding van m'n AccesPoint (AP) mag je niet te dicht bij het AP zitten met jouw wireless usb-dongle of kaart. Minimaal 5 meter wordt aangegeven. Dus ga eens wat verder weg zitten van de AP. Is het proberen waard lijkt me. Maar kan ook gewoon mijn AP zijn dat erg veeleisend is. :)

suc6