Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen verbinding met router  (gelezen 2268 keer)

WimV

  • Gast
Geen verbinding met router
« Gepost op: 2007/06/10, 14:10:50 »
Hallo,

Ik heb vandaag voor het eerst Ubuntu (7.04) geïnstalleerd. Ik heb altijd met Windows 95 / 98 / XP gewerkt, dus ik heb nog geen enkele ervaring met Linux distributies.

De situatie is als volgt: de computer waarop Ubuntu geïnstalleerd is, is verbonden aan een coax-netwerk. Dat coax-netwerk is met een hub verbonden aan een ADSL-router (met UTP-kabel). De netwerkkaart in de desktop is een 3Com 3C900B-Combo Ethernet Adapter.

In de Network Settings staat een Wired connection, deze is ingesteld op DHCP. Moet er bij DNS iets ingevuld worden? Deze adressen worden normaal toch ook door de router verstuurd?

Bij Network Tools zie ik drie devices staan: lo (loopback), eth0 en eth0:avahi. Als ik in de terminal IP ADDR intyp, zie ik dat het ip-adres van eth0 169.254.5.47 is. Normaal zou dit (door de router) 192.168.1.X moeten zijn.

Ik heb al vanalles geprobeerd, maar ik heb nog niets gevonden dat werkt... Heeft iemand misschien een idee wat het probleem zou kunnen zijn? Moet ik misschien nog iets instellen?


Ohja, pingen naar de router (192.168.1.1) geeft ook geen resultaat, pingen naar het adres van de netwerkkaart zelf wel.


Alvast bedankt,
een nieuwe Ubuntugebruiker :)

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen verbinding met router
« Reactie #1 Gepost op: 2007/06/11, 09:26:38 »
Normaal zou een wired connection probleemloos moeten werken. Het enige wat ik hier kan bedenken, is dat je router geen DHCP server fuctionaliteit heeft, of dat die is uitgeschakeld. Dit DHCP zorgt ervoor dat de router automatisch de internetconfioguratie doorgeeft aan de computer en een ip nummer toekent. Als je niet met DHCP werkt (of kunt werken), dan moet je een manuele configuratie ingeven.

Offline SaoLK

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen verbinding met router
« Reactie #2 Gepost op: 2007/06/11, 09:51:07 »
- NetwerkManager NIET starten.
- Als deze automatisch start in Ubuntu, dan autostart UITZETTEN in Systeem>Voorkeuren>Sessies.
- Eventueel kan je een starter voor de NetwerkManager (nm-applet) op het bureaublad zetten voor later/ander gebruik.
- Hardware aansluiten: router, ac adapter voor de stroom, kabels voor netwerkkaart (UTP) en adsl.
- Computer opnieuw opstarten.
- Nu pas de router softwarematig installeren, dat doe je door:
- Browser starten.
- In de adresbalk type je vb: http://192.168.2.1
- Opgelet http://192.168.2.1 kan voor uw router een andere waarde zijn! Zie hiervoor de gebruiksaanwijzing van de router.
- Nu krijg je een tabblad, in dat blad dien je de juiste waarden (van provider en router) in te voeren.
   vb: PPPoE LLC , VPI: 8 , VCI: 35 , ...
- Ook heb je hier je login (vb: ab123456@PROVIDER) en paswoord nodig.
- @PROVIDER in hoofdletters en ZONDER: .be of .nl
- Klaar, Ubuntu loopt als een sneltrein  :-)

De volgorde is belangrijk. Zo werkt het voor mij, hopelijk ook voor jou!

WimV

  • Gast
Geen verbinding met router
« Reactie #3 Gepost op: 2007/06/11, 19:29:20 »
De router is goed ingesteld, andere computers krijgen de gegevens correct toegestuurd via DHCP en onder Windows werkt de computer waar het om gaat ook goed. De fysieke verbinding en de instellingen van de router zijn dus zeker goed.

Dit geeft de terminal terug als ik het netwerk herstart terwijl de instellingen op DHCP staan:
wim@wim-desktop:~$ sudo /etc/init.d/networking restart
 * Reconfiguring network interfaces...                                          RTNETLINK answers: No such process
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

Listening on LPF/eth0/00:04:76:28:81:5a
Sending on   LPF/eth0/00:04:76:28:81:5a
Sending on   Socket/fallback
eth1: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth1.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
eth1: ERROR while getting interface flags: No such device
eth1: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up eth1.
eth2: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth2.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
eth2: ERROR while getting interface flags: No such device
eth2: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up eth2.
ath0: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.ath0.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
ath0: ERROR while getting interface flags: No such device
ath0: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up ath0.
wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.wlan0.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device
wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up wlan0.
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 6961
killed old client process, removed PID file
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

Listening on LPF/eth0/00:04:76:28:81:5a
Sending on   LPF/eth0/00:04:76:28:81:5a
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.
Dit is het resultaat bij een vast IP (ip= 192.168.1.5, gatway= 192.168.1.1, subnet mask= 255.255.255.0, DNS= 192.168.1.1):
wim@wim-desktop:~$ sudo /etc/init.d/networking restart
 * Reconfiguring network interfaces...                                          eth1: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth1.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
eth1: ERROR while getting interface flags: No such device
eth1: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up eth1.
eth2: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth2.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
eth2: ERROR while getting interface flags: No such device
eth2: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up eth2.
ath0: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.ath0.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
ath0: ERROR while getting interface flags: No such device
ath0: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up ath0.
wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device
There is already a pid file /var/run/dhclient.wlan0.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

SIOCSIFADDR: No such device
wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device
wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device
Failed to bring up wlan0.
In geen enkel geval kan ik pingen naar de router of verbinding krijgen.

MVG,
Wim

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Geen verbinding met router
« Reactie #4 Gepost op: 2007/06/11, 20:19:42 »
Wat geeft ifconfig -a -v als resultaat?
Wat staat er in /etc/network/interfaces?

WimV

  • Gast
Geen verbinding met router
« Reactie #5 Gepost op: 2007/06/12, 07:51:24 »
Interfaces:
auto lo
iface lo inet loopback


auto eth1
iface eth1 inet dhcp

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

auto ath0
iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp





iface eth0 inet dhcp
address 192.168.1.5
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1





auto eth0
Wat ik een beetje raar vind is dat de 'vaste' instellingen in dit bestand staan, terwijl alles op DHCP ingesteld is. Ik heb alles ingesteld via Systeem -> Beheer -> Netwerk. Loopt de GUI misschien niet altijd gelijk met de echte instellingen? Zou ik beter alles kunnen instellen via de terminal?

Ifconfig -a -v (alles op DHCP ingesteld)
wim@wim-desktop:~$ ifconfig -a -v
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:04:76:28:81:5A  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:18 Base address:0xef80

eth0:avah Link encap:Ethernet  HWaddr 00:04:76:28:81:5A  
          inet addr:169.254.5.47  Bcast:169.254.255.255  Mask:255.255.0.0
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          Interrupt:18 Base address:0xef80

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:80 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:80 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:5668 (5.5 KiB)  TX bytes:5668 (5.5 KiB)
Ifconfig -a -v (met vaste instellingen, dezelfde als in vorige post te zien zijn)
wim@wim-desktop:~$ ifconfig -a -v
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:04:76:28:81:5A  
          inet addr:192.168.1.5  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:18 Base address:0xef80

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:945 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:945 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:75029 (73.2 KiB)  TX bytes:75029 (73.2 KiB)
Alvast bedankt voor het meedenken!

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Geen verbinding met router
« Reactie #6 Gepost op: 2007/06/12, 11:55:19 »
Je hebt 3 plaatsen om je netwerkinstellingen te veranderen blijkbaar:
/etc/network/interfaces, systeem>beheer>netwerk, en het network-manager icoontje in de system tray naast de klok.
Waarom die niet gelijk lopen weet ik ook niet.

eth0:avah heeft te maken met de avahi service.
Heb je die al uitgezet?


Even het vinkje weghalen bij automatic service discovery en je netwerk of je hele computer opnieuw starten.

WimV

  • Gast
Geen verbinding met router
« Reactie #7 Gepost op: 2007/06/12, 15:15:22 »
Dat lukt ook niet... Net heb ik via de live-cd geprobeerd, maar ook zonder resultaat..

Zou het aan mijn netwerkkaart kunnen liggen?

Edit:
Blijkbaar ligt het inderdaad aan mijn netwerkkaart. Na nog wat zoeken ben ik op dit topic gestoten. Hierin heeft iemand problemen met eenzelfde soort netwerkkaart als die van mij. De kaart maakt gebruik van de 3C59X-module en deze wilt blijkbaar heel weinig informatie vrijgeven aan Linux. De meest voor de hand liggende oplossing voor een goede verbinding is dus een nieuwe netwerkkaart, met goede ondersteuning.

Iig bedankt voor het meedenken, ik laat nog wel iets weten als het gelukt is :)

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Geen verbinding met router
« Reactie #8 Gepost op: 2007/06/12, 17:10:11 »
Tip: Koop dan een Intel kaartje, dan weet je zeker dat de drivers goed zijn en alles naar behoren werkt.

WimV

  • Gast
Geen verbinding met router
« Reactie #9 Gepost op: 2007/06/12, 18:06:06 »
Jaja, momenteel ben ik aan het internetten vanachter mn Ubuntu-computer :p

Ik ben een nieuwe netwerkkaart gaan halen in de winkel, en ik had geluk: er lag nog één kaart met coaxaansluiting onder het stof! En wat stond er zelfs op de doos: Supports UNIX and LINUX :p

Het is een UTP/Coax kaartje van het merk Intellinet. Het connecteren ging van de eerste keer perfect, via DHCP.

Iedereen bedankt voor het meedenken!

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Geen verbinding met router
« Reactie #10 Gepost op: 2007/06/12, 19:20:46 »
Coax is antiek! :)

Dat er nog steeds mensen zijn die daarmee werken, wow.
Waarom ben je nog niet overgestapt op UTP?

WimV

  • Gast
Geen verbinding met router
« Reactie #11 Gepost op: 2007/06/13, 07:43:01 »
Mja, de coaxkabels liggen allemaal in de muur. Nu kan ik natuurlijk wel andere kabels gaan trekken, maar zolang dit werkt hou ik het liever zo :p Over een paar maanden ga ik in Leuven studeren, dan ben ik bijna niet meer thuis, daarna hoop ik ook niet meer al te lang thuis te wonen :p
Als ik weg ben is het netwerk niet meer nodig, dus ik hoop het nog een paar jaar zo te houden (het is toch enkel voor de internetverbinding).

Ondertussen draait Beryl ook goed :)