Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Extra vraagje over MS teams.  (gelezen 840 keer)

Offline Kurt DM

  • Lid
Extra vraagje over MS teams.
« Gepost op: 2021/01/24, 10:02:51 »
Ik heb gisteren een meeting proberen volgen van een groep vrienden onder MS teams (mijn systeem is Ubuntu 20.04 met als browser FF).
Tijdens de meeting zie ik enkel vier vakjes op het scherm van de vier deelnemers zonder echter het beeld van de vier deelnemers. Ook geen geluid via mijn speakers.
Ik weet dat er een *.deb bestand van MS kan gedownload worden om een client te installeren maar dat wil ik indien mogelijk vermijden.

Daarom mijn vraag: is het niet gewoon mogelijk enkel vanuit de browser te werken met teams zonder die app?
Ik heb reeds even een aantal discussies bekeken op dit forum waaruit ik dit niet direct kan opmaken. JorisC bv. op dit forum zegt dat teams FF werkt maar ik weet niet of hij bedoelt dat teams op FF ook werkt zonder het installeren van die extra software.

Re: Extra vraagje over MS teams.
« Reactie #1 Gepost op: 2021/01/24, 20:34:41 »
Hallo Kurt,

Ik gebruik wel de *.deb van Microsoft. Wat je dan krijgt is feitelijk hetzelfde als wat je in je browser krijgt alleen dan in een eigen venster. Het is niet meer dan een wrapper rondom de webclient van Teams.

Je kunt dus ook gewoon in de browser werken, maar..... Firefox wordt niet ondersteund, je zult op Linux gebruik moeten maken van Chrome
https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/get-clients#web-client (Edit: via deze link zie je welke browsers worden ondersteund)

Ik geef dan de voorkeur aan de *.deb van Teams.
« Laatst bewerkt op: 2021/01/25, 16:15:16 door DirkJan »

Re: Extra vraagje over MS teams.
« Reactie #2 Gepost op: 2021/01/25, 15:22:47 »
Werkt inderdaad perfect met Chrome/Chromium.

Als je een mailtje krijgt met een vergaderverzoek/verzoek om deel te nemen aan een MS Teams meeting, dan de bovenste link in het mailtje kopiƫren en vervolgens op het vergadertijdstip plakken in de adresbalk van Chrome/Chromium. Daarna kiezen voor 'Doorgaan in deze browser'.

De persoon die jou het vergaderverzoek zond, krijgt dan het bericht dat je 'in de lobby' zit te wachten. Hij moet dan op een button drukken om jou de toegang te verschaffen. Daarna maak je deel uit van de videovergadering.
'Tips & tricks', zie: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html
Op chromeOS draaien ook gewoon de linux programma's. (Chromebook kopen? Kies dan bij voorkeur een exemplaar met een Intel processor.)
Zie voor een handleiding: https://www.youtube.com/watch?v=DHqqscTuqzk
En ook: https://www.youtube.com/watch?v=AsWgzH3OzYY

Offline Kurt DM

  • Lid
Re: Extra vraagje over MS teams.
« Reactie #3 Gepost op: 2021/01/26, 16:31:13 »
Bedankt DirkJan en Ronaldus, ik zal de volgende keer eens proberen met chrome.

Offline vanadium

  • Lid
Re: Extra vraagje over MS teams.
« Reactie #4 Gepost op: 2021/01/26, 17:25:24 »
Ik vermoed dat MS Teams nu ook werkt op Firefox! Gisteren laadde het volledig bij mij (duurt wel een tijdje), maar ik heb nog niet de gelegenheid gehad het grondig te testen.

Re: Extra vraagje over MS teams.
« Reactie #5 Gepost op: 2021/01/27, 18:54:21 »
Ik vermoed dat MS Teams nu ook werkt op Firefox! Gisteren laadde het volledig bij mij (duurt wel een tijdje), maar ik heb nog niet de gelegenheid gehad het grondig te testen.

Alleen voor meeting met PSTN volgens Microsoft. Je moet je geluid anders via de telefoon regelen. Je kunt verder je eigen scherm niet delen, ook volgens Microsoft. Het kan dus wel maar met verminderde functionaliteit. Bij mij laad de site wel maar daadwerkelijk gebruiken voor een meeting lukt niet.

Offline Kurt DM

  • Lid
Re: Extra vraagje over MS teams.
« Reactie #6 Gepost op: 2021/02/23, 20:57:04 »
Ter info : ik heb vanavond een test gedaan door te participeren aan een testmeetingkje met ms teams (met camera en microfoon) en hier werkt het enkel met chrome en niet met firefox.