Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: nvidia-settings & OpenGL werken niet echt  (gelezen 940 keer)

Suriv

  • Gast
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Gepost op: 2007/05/22, 20:19:34 »
Ik heb de nvidia-glx-new-drivers geïnstalleerd.
Nu zit ik met het volgende probleem: telkens wanneer ik nvidia-settings run, krijg ik de volgende fouten:
Citaat
ERROR: NV-CONTROL extension not found on this Display.

ERROR: Unable to determine number of NVIDIA GPUs on ':0.0'.

ERROR: Unable to determine number of NVIDIA Frame Lock Devices on ':0.0'.

ERROR: Unable to determine number of NVIDIA VCSCs on ':0.0'.

ERROR: Unable to open file '/home/suriv/.nvidia-settings-rc' for writing.
Nu, dat is het minste van mijn problemen.
Ik heb Wine geïnstalleerd, om een paar games te proberen. Daar wordt het wel ambetant:
Wanneer ik een game (of zelfs sommige programma's) in wine probeer te starten krijg ik dit:
Citaat
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
err:wgl:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo couldn't initialize OpenGL, expect problems
Ik had, toen ik Ubuntu 7.04 juist geïnstalleerd had, de nVidia-driver van de website gedownload en geïnstalleerd. Daar is er ergens iets foutgegaan waardoor het X Windows System niet meer kon opgestart worden.
Dat heb ik "opgelost" door xorg.conf te vervangen door de xorg.conf van de Ubuntu live CD.

Oja, ik heb een nVidia GeForce Go 7600.

Ik denk dat die 2 problemen aan elkaar gerelateerd zijn, dus ik post ze in hetzelfde topic.

PS Moest dit in het verkeerde forum staan, mijn excuses.

Alvast bedankt :)

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #1 Gepost op: 2007/05/22, 20:30:54 »
doe eens: glxinfo | grep direct
volgens mij heb je geen direct rendering

Nizzle

  • Gast
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #2 Gepost op: 2007/05/22, 20:52:39 »
ik heb soort van hetzelfde probleem..

met nvidia drivers crasht mijn X server..
heb het nu eindelijk gefixt maar er staat nv ipv nvidia (volges mij heb ik daardoor die glx toestand niet)

nizzle@nizzle-desktop:~$ glxinfo |grep direct
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".

Suriv

  • Gast
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #3 Gepost op: 2007/05/22, 21:01:53 »
leoquant, bedankt voor je antwoord.

Als ik glxinfo | grep direct uitvoer, krijg ik dit:
Citaat
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".

Nizzle

  • Gast
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #4 Gepost op: 2007/05/22, 21:12:07 »
ik zei toch hetzelfde :D

xorg.conf kan je er ook bij krijgen wat waarschijnlijk de volgende vraag is :P

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Nvidia GeForce 6800LE"
Driver "nv"
BusID "PCI:1:0:0"
Option          "AddARGBVisuals"        "True"
Option          "AddARGBGLXVisuals"     "True"
Option          "NoLogo"        "True"
Option          "UseEvents"     "False"
Option          "AllowGLXWithComposite" "True"
Option          "RenderAccel"   "True"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generieke beeldscherm"
Option "DPMS"
HorizSync 28-64
VertRefresh 43-60
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Nvidia GeForce 6800LE"
Monitor "Generieke beeldscherm"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Section "Extensions"
        Option          "Composite"     "Enable"
EndSection

Suriv

  • Gast
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #5 Gepost op: 2007/05/22, 21:23:04 »
Ow, inderdaad....

Als ik "nv" verander in "nvidia" werk het.

Echt bedankt :).

Nizzle

  • Gast
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #6 Gepost op: 2007/05/22, 21:28:32 »
ik durf het bij mezelf alleen niet te veranderen want dan crasht alles weer volges mij :(

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #7 Gepost op: 2007/05/22, 22:11:13 »
Citaat
Oja, ik heb een nVidia GeForce Go 7600.
heb ik ook, werkt hier nivia-glx. zou idd glx-new moeten zijn.
deze kaart zou moeten werken met de nvidia drivers!

probeer eens: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

foxster

  • Gast
nvidia-settings & OpenGL werken niet echt
« Reactie #8 Gepost op: 2007/05/23, 11:40:30 »
ik heb een RADEON 9200 en als ik ubuntu installeer krijg ik: ingang niet ondersteund...op een acer 20 inch tft scherm

dus  geen ubuntu voor mij???? of hoe kan ik hier uitgeraken want als die zwart wit aanduiding op het scherm verschijnt (op het einde van de installatie) kan ik niets meer doen dan de computer afsluiten met de knop van de start een 8 tal seconden in te drukken

hmmm