Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Software om de ruggen van boeken te scannen uit mijn bibliotheek: welke?  (gelezen 332 keer)

Offline Jenske

  • Lid
Ik heb enkele honderden boeken in mijn bibliotheek staan. Ik wil de titel, auteur etc. invoeren in mijn bibliotheekprogramma (Zotero). Maar ... kan ik de boektitels afzonderlijk laten scannen van foto's die ik van mijn boekenschappen neem?
Een soort gezichtsherkenning dus, maar dan specifiek voor boek-ruggen en liefst met OCR-optie.
.. Kubuntu 22.10 op een ...
.. HP Pavillion desktop 1,5 Tbyte harde schijf 7200 rpm, 6 Gbyte RAM

Offline bart85

  • Lid
Re: Software om de ruggen van boeken te scannen uit mijn bibliotheek: welke?
« Reactie #1 Gepost op: 2020/11/15, 15:27:41 »
Voor de invoer van gegevens zou met de barcode kunnen, dat op het boek staat. Als ik die scan met QR code reader op de telefoon kan ik hem met Google vinden. Krijg een link naar bol.com met informatie.
Relying on complex tools to manage and build your system is going to hurt the end-users. [...] "If you try to hide the complexity of the system, you'll end up with a more complex system". Layers of abstraction that serve to hide internals are never a good thing. Instead, the internals should be designed in a way such that they NEED no hiding.

— Aaron Griffin

Offline vanadium

  • Lid
Re: Software om de ruggen van boeken te scannen uit mijn bibliotheek: welke?
« Reactie #2 Gepost op: 2020/11/15, 15:38:55 »
Ik heb een scriptje waarmee ik via een sneltoets tekst die op het scherm staat, kan aanduiden. De tekst wordt herkend en in het klembord klaargezet. Dat maakt gebruik van scrot voor de schermafdruk, en dan tesseract voor de ocr herkenning. Kan toelaten handmatig de titel te scannen op basis van de foto's. Als je die titel dan kan opzoeken op een website die door Zotero wordt ondersteund, dan kan je die met één knop in de browser importeren in Zotero.