Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: nvidia drivers  (gelezen 1626 keer)

Nizzle

  • Gast
nvidia drivers
« Gepost op: 2007/05/22, 14:19:35 »
had de laatste tijd beoorlijk wat problemen met mijn drivers voor de XFX Geforce 6800 LE..

kreeg met moeite het voor elkaar dat mijn X server niet crashte maar dan nog was het beeld behoorlijk raar met overal strepen enzo

nu zie ik net op tweakers.net dat er nieuwe drivers zijn van nvidia.. zijn die nu al via ubuntu te installeren?
http://tweakers.net/meuktracker/15477/nVidia-Linux-Display-Driver-100.14.06.html

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers
« Reactie #1 Gepost op: 2007/05/22, 14:37:37 »
Die driver komt vanzelf wel in de repo's.
Even geduld hebben dus :)

Ik heb trouwens een XFX Geforce 6600GT, en geen problemen.

Nizzle

  • Gast
nvidia drivers
« Reactie #2 Gepost op: 2007/05/22, 15:37:38 »
ik had ook nooit problemen tot een week geleden :(

Offline Marc Duval

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers
« Reactie #3 Gepost op: 2007/05/22, 15:39:27 »
Ik heb sinds gisteren een Geforce 6200. Werkt behoorlijk soepel. Ik ben wel nog mijn weg aan't zoeken in de overweldigende eye-candy van Beryl. De thema's die je er standaard bij krijgt doen vaak echt wel pijn aan de ogen.

Nizzle

  • Gast
nvidia drivers
« Reactie #4 Gepost op: 2007/05/22, 16:11:13 »
krijg nou wat ik heb drivers geinstalleerd en de hele zooi crasht niet!
mijn X server start zelfs :o

nu heb ik nog steeds een probleem..
ik heb geen OpenGL ofzo :(

deed dit in terminal "glxinfo |grep direct"
nizzle@nizzle-desktop:~$ glxinfo |grep direct
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
niets dus blijkbaar..
maar in mijn xorg.conf staat WEL GLX :o

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Nvidia GeForce 6800LE"
Driver "nv"
BusID "PCI:1:0:0"
Option          "AddARGBVisuals"        "True"
Option          "AddARGBGLXVisuals"     "True"
Option          "NoLogo"        "True"
Option          "UseEvents"     "False"
Option          "AllowGLXWithComposite" "True"
Option          "RenderAccel"   "True"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generieke beeldscherm"
Option "DPMS"
HorizSync 28-64
VertRefresh 43-60
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Nvidia GeForce 6800LE"
Monitor "Generieke beeldscherm"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Section "Extensions"
        Option          "Composite"     "Enable"
EndSection
*EDIT*
ok de True en False dingen zijn dus niet hoofdletter gevoelig.. :P
of iig met of zonder hoofdletters ze doen het allebei niet..

Offline Marc Duval

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers
« Reactie #5 Gepost op: 2007/05/22, 17:49:10 »
Dit is de howto die ik gevolgd heb om de kaart te installeren:

stap 1
sudo apt-get install linux-restricted-modules-`uname -r`
afbeelding --> http://img53.imageshack.us/img53/3006/screenshotim2.png
stap 2
sudo apt-get install nvidia-glx
afbeelding --> http://img267.imageshack.us/img267/3056 … ot1mk6.png
stap 3
sudo nvidia-xconfig
afbeelding --> http://img251.imageshack.us/img251/4239 … ot2ic8.png
computer herstarten
stap 4
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
hier dus nv veranderd in nvidia, verders door geklikt niets veranderd
computer herstarten
kreeg nvidia splash screen, driver werkt

alleen de eerste stap kreeg ik niet in orde, wellicht met die gekke weglatingstekens, maar het bleek achteraf niet essentieel want ik heb gewoon die stap overgeslagen en alles ging als een trein.

Nizzle

  • Gast
nvidia drivers
« Reactie #6 Gepost op: 2007/05/22, 18:13:19 »
waarom stap 3 doen als je hem daarna toch reconfigured =/
als ik bij mij nv in nvidia veranderd dan werkt het niet meer :P

Offline Marc Duval

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers
« Reactie #7 Gepost op: 2007/05/22, 23:20:20 »
ik heb geen idee waarom stap 3. Bij mij werkt het zo  en m'n beeld ziet er heel goed uit.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers
« Reactie #8 Gepost op: 2007/05/23, 09:11:52 »
zie post van mij in een ander draadje.

zwoep

  • Gast
nvidia drivers
« Reactie #9 Gepost op: 2007/05/26, 22:40:34 »
Ik probeer mijn Tv deftig werkende te krijgen op nvidia kaart.
In Xserver settings duid ik hem aan en beeld wordt op TV getoond maar wel zonder kleuren.
Zou wel eens een SVIDEO <> Composite issue kunnen zijn. Jammer genoeg kan ik nergens zeggen wil signaal het is.

Iemand een idee?

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
nvidia drivers
« Reactie #10 Gepost op: 2007/05/27, 09:40:53 »
Dit staat in mijn xorg.conf:

Section "Screen"
   Identifier  "Screen TV"
   Device      "nvidia1"
   Monitor     "TV"
   Option  "TVStandard"    "PAL-B"
   Option  "TVOutFormat"   "Composite"
   DefaultDepth 24
   Subsection "Display"
       Depth       24
       Modes      "800x600"
       ViewPort  0 0
   EndSubsection
EndSection

Section "ServerLayout"
        Identifier      "Default Layout"
        Screen 0 "Screen0" 0 0
        Screen 1 "Screen TV" leftof "Screen0"
        InputDevice     "Generic Keyboard"
        InputDevice     "Configured Mouse"
EndSection

Zoek de relevante sectie op in uw xorg.conf en vervang waar nodig.