Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Raar partitioneringsprobleem  (gelezen 773 keer)

Offline BailHope

  • Lid
    • Techneut
  • Steunpunt: Nee
Raar partitioneringsprobleem
« Gepost op: 2007/05/19, 16:43:04 »
Beste vrienden,

mijn huidige partities zien er zo uit:
C:   30 GB groot (NTFS)
Extended Partitie bevat:
D:   5 GB (NTFS)

Buiten de Extended Partitie dan nog:
EXT3 partitie van 5 GB
en SWAP-partitie van 300 MB

Mijn doel was om de Extended NTFS partitie te vernietigen, en die vrijgekomen ruimte toe te voegen aan mijn Ubuntu-ruimte.
Heb zowel met GParted als met PartitionMagic het probleem bekeken, maar als ik rechtsklik op de EXT3 partitie en de "resize/move" optie aanklik, dan gaat dat niet, want die is uitgegrijsd. Zowel bij GParted als bij PartitionMagic.
(de NTFS-partitie is reeds vernietigd als ik probeer, dus er is "unallocated" ruimte vrij.

Ook duid GParted mijn NTFS partities aan met een uitroepteken en de melding "Could not find mount point".

Hebben jullie enige verklaring wat er fout kan zijn, en/of hoe ik dit kan oplossen?

Bedankt op voorhand
Ubuntu user #12046
Mijn blog voor techneuten: http://techneut.wordpress.com
Voor de professionele IT'er: http://it-potato.blogspot.com

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Raar partitioneringsprobleem
« Reactie #1 Gepost op: 2007/05/19, 19:14:41 »
Gebruik je de gparted live cd?
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

Offline BailHope

  • Lid
    • Techneut
  • Steunpunt: Nee
Raar partitioneringsprobleem
« Reactie #2 Gepost op: 2007/05/19, 19:20:33 »
Gparted Live boot niet bij mij.
Niet met de Vesa Driver, en ook niet gewoon. Ik krijg het welkomscherm te zien, dan enkele opties om op te starten. Heb ze allemaal al geprobeerd, ik eindig altijd met een zwart scherm.
Ik heb een Nvidia Geforce Ti 4200

Ik lees net dat die opties misschien uitgegrijsd zijn omdat die partities gemount zijn, dus ik ga ze nu proberen te unmounten, en dan te testen met Gparted. Zal laten weten hoe dat ging.
Ubuntu user #12046
Mijn blog voor techneuten: http://techneut.wordpress.com
Voor de professionele IT'er: http://it-potato.blogspot.com

Offline Blackdrive

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Raar partitioneringsprobleem
« Reactie #3 Gepost op: 2007/05/19, 19:26:34 »
Citaat van: Bail Hope
Gparted Live boot niet bij mij.
Niet met de Vesa Driver, en ook niet gewoon. Ik krijg het welkomscherm te zien, dan enkele opties om op te starten. Heb ze allemaal al geprobeerd, ik eindig altijd met een zwart scherm.
Ik heb een Nvidia Geforce Ti 4200

Ik lees net dat die opties misschien uitgegrijsd zijn omdat die partities gemount zijn, dus ik ga ze nu proberen te unmounten, en dan te testen met Gparted. Zal laten weten hoe dat ging.
Dat kan idd niet.
Had je zelf ook kunnen opkomen ;)

Offline BailHope

  • Lid
    • Techneut
  • Steunpunt: Nee
Raar partitioneringsprobleem
« Reactie #4 Gepost op: 2007/05/19, 19:34:21 »
Ze unmounten haalt niets uit, want dan ziet GParted geen schijven/partities meer.
En de Live-CD werkt niet, dus dat is ook geen optie ...
Ubuntu user #12046
Mijn blog voor techneuten: http://techneut.wordpress.com
Voor de professionele IT'er: http://it-potato.blogspot.com

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Raar partitioneringsprobleem
« Reactie #5 Gepost op: 2007/05/19, 22:28:35 »
Er ziin grote verschillen tussen de versies van de Gparted LiveCD. De laatste versie is zeker niet altijd de beste. Een versie die het eigenlijk altijd prima doet bij mij, is versie 3.3-7. Probeer die eens?

Offline BailHope

  • Lid
    • Techneut
  • Steunpunt: Nee
Raar partitioneringsprobleem
« Reactie #6 Gepost op: 2007/05/20, 20:05:09 »
Bedankt voor de tip, pjotr, maar helaas helpt die niet.
Als ik versie 3.3-7 probeer op te starten eindig ik weer met een zwart scherm na een tijdje. Als ik hem dan laat starten met Interactive Mode, laat hij mij weten dat hij voor mijn Nvidia kaart de VESA-driver gebruikt, maar zodra hij normaal gezien op een grafische gebruikersinterface moet overgaan krijg ik een zwart beeld.

Ach, ik denk dat ik de computer sowieso eens helemaal ga wissen en de bestandenstructuur vanaf nul terug ga opbouwen. Dat zal wel helpen :)

Bedankt voor de hulp in elk geval, iedereen!
Ubuntu user #12046
Mijn blog voor techneuten: http://techneut.wordpress.com
Voor de professionele IT'er: http://it-potato.blogspot.com