Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 18.04 LTS wil niet booten  (gelezen 103 keer)

Ubuntu 18.04 LTS wil niet booten
« Gepost op: 2019/12/01, 12:38:48 »
Hoi,

Vandaag heb ik geprobeerd Ubuntu 18.04 LTS te installeren op mijn PC naast Windows 10.

Ik las op een ander fora dat ik voor mijn mobo (Asus ROG maximus X) secure boot moest uitschakelen, dit heb ik dus gedaan in de BIOS. Vervolgens heb ik met Rufus de ISO gekopieerd naar een USB stick. De PC boot dan vanaf de USB stick en ik kan de installatie succesvol doorlopen. Vervolgens herstart ik de PC. Wanneer ik de SSD vervolgens selecteer als bootmedium zie ik een zwart scherm waarna de PC vrijwel meteen doorschakelt naar Windows 10.

Ik heb één SSD van 250GB toegekend aan Ubuntu. Ik heb zowel MBR als GPT geprobeerd, beide zonder resultaat.

Wat doe ik fout?

Stefan


Offline Marqeaux

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 18.04 LTS wil niet booten
« Reactie #1 Gepost op: 2019/12/01, 14:24:49 »
Vermoedelijk staat de GRUB opstartlader niet op de juiste plek. In principe is het makkelijk op te lossen om even HIER te kijken en de instructies te volgen.

Ik ga ervan uit dat je een nieuwe(er) computer hebt met EFI/UEFI, en niet een oudere BIOS? Is dat wel zo, dan kun je HIER even kijken.

Ik kan je sowieso verwijzen naar Pjotr's website. Die staat vol met cruciale informatie, tips, trucs en meer. Onmisbaar voor zowel beginners als gevorderde Ubuntu'ers. ;)

N.B. Laat je niet misleiden door het gegeven dat er "Linux Mint" staat in de beschrijving van de troubleshoot. Bij zowel Ubuntu als Linux Mint is dezelfde methode te gebruiken, aangezien Linux Mint afgeleid is van Ubuntu.
« Laatst bewerkt op: 2019/12/01, 14:28:45 door Marqeaux »
I'm just a simple guy who uses open source software. What's your excuse?