Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Sony voegt Xperia 1 toe aan Open Devices-programma voor ontwikkelaars  (gelezen 416 keer)

Offline VuurVosje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Interessante ontwikkeling!
Citaat
Sony voegt Xperia 1 toe aan Open Devices-programma voor ontwikkelaars

Sony heeft de Xperia 1 toegevoegd aan zijn Open Devices-programma. Hiermee heeft Sony de software van de Xperia 1 publiekelijk beschikbaar gesteld. Zo kunnen ontwikkelaars via de flash tool van Sony nu bijvoorbeeld aosp-builds op hun Xperia 1-toestellen zetten.

De fabrikant deelde de bestanden voor de Xperia 1 op GitHub. Via het programma deelt Sony de benodigde configuratiebestanden die nodig zijn voor het draaien van een kale aosp-build. Hiermee kunnen ontwikkelaars bouwen aan een aangepaste versie van Android voor Xperia-apparaten. Sony deelt hiervoor onder andere kernel sources, device trees en binaries. Ook deelt de fabrikant build guides met instructies voor het draaien van aosp-builds op Xperia-smartphones. Hiervoor maakt Sony gebruik van Ubuntu, maar deze instructies zouden ook werken met andere distributies van Linux.

Ontwikkelaars kunnen dankzij het programma ook aangepaste software op hun telefoons flashen. Zo werkt Sailfish OS bijvoorbeeld op Xperia-smartphones door Open Devices. Developers moeten wel de bootloader van hun Xperia-apparaten ontgrendelen om gebruik te maken van het programma. Hierdoor komt de garantie 'mogelijk te vervallen'. Hierbij zal Sony, naar eigen zeggen, 'waarschijnlijk aanzienlijke servicekosten berekenen' wanneer het apparaat gerepareerd moet worden. Tweakers publiceerde deze zomer een review van de Xperia 1.

Bron/meer:
https://tweakers.net/reviews/7224/sony-xperia-1-extra-lange-en-veelbelovende-xperia-reboot.html