Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Gnome Shell tip: open het gebruikersmenu met een sneltoets  (gelezen 241 keer)

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gnome Shell tip: open het gebruikersmenu met een sneltoets
« Gepost op: 2018/12/02, 19:00:13 »
Als je eens niet met je handen naar de muis wil reiken, dan kan je het activiteitenoverzicht op de bovenste balk openen met een druk op de <Super> toets, maar ook met de toetsencombinaties <Super>+s of <Alt>+F1. De kalender/je notificaties kan je openen met <Super>+v of <Super>+m. Eigenaardig is er niets voor het gebruikersmenu aan de rechterkant, waar je volume en helderheid vindt, je wifi kan kiezen, uitloggen ...

Voeg, om dat voor elkaar te krijgen, een eigen sneltoets toe. Ga hiervoor naar Instellingen - Toetsenbord. Onderaan klik je op + om een sneltoets toe te voegen. Vul in:
  • Naam: Wat je maar wil, bijvoorbeeld "Gebruikersmenu"
  • Commando:
dbus-send --session --type=method_call --dest=org.gnome.Shell /org/gnome/Shell org.gnome.Shell.Eval string:'Main.panel.statusArea.aggregateMenu.menu.open();'
Klik dan op de knop "Sneltoets instellen...". Druk op de sneltoets die je wil toewijzen, bijvoorbeeld <Super>F12. Tenslotte klikken op de knop "Toevoegen". Nu kan je het menu openen door op <Super>F12 (of elke andere toetsencombinatie die je zelf instelt) te drukken.
« Laatst bewerkt op: 2018/12/02, 19:02:46 door vanadium »