Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Fedora RFRemix  (gelezen 264 keer)

Offline EvC

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Fedora RFRemix
« Gepost op: 2018/10/25, 18:35:51 »
RFRemix (voorheen Russian Fedora Remix) is een remix Fedora distributie met behulp van RPM Fusion en Russische Fedora repositories. Het belangrijkste verschil is dat RFRemix veel pakketten bevat die niet beschikbaar zijn in Fedora vanwege patentbeperkingen in de Verenigde Staten, evenals de incompatibiliteit van verschillende componenten met geldige gratis licenties, bijvoorbeeld modules voor ATi en NVIDIA videokaarten.

De RFRemix-installatieschijf bevat alle noodzakelijke codecs, videokaartstuurprogramma's en een groot aantal extra software (bijvoorbeeld XFCE- en LXDE-desktops), wat het werk van een onvoorbereide gebruiker aanzienlijk vereenvoudigt en tijd bespaart voor specialisten.

Bij RFRemix proberen we verschillende problemen op te lossen die Fedora-ontwikkelaars bijna kunnen negeren. We proberen ervoor te zorgen dat alle veranderingen die het Fedora-beleid toestaat worden opgenomen in de hoofddistributie.

RFRemix is ‚Äč‚Äčniet alleen voor Russische gebruikers gemaakt. Installatiedisks ondersteunen alle talen die beschikbaar zijn in de originele Fedora.

RFRemix wordt gratis verspreid in de vorm van installatieschijven (dvd en cd) en live-ISO's.

Bron

De final release van Fedora 29 staat gepland op 30-oktober. De release van RFRemix 29 zal - neem ik aan - kort daarna volgen.

RFRemix 29 beta is hier in VMware geinstalleerd en heb het tevens het Ubuntu Yaru thema gegeven voor zowel de applicaties, iconen en systeegeluiden.
Het Yaru thema is gekopieerd van Ubuntu 18.10 en op USB-stick gezet. In RFREmix is het op dezelfde manier - als root - aangevuld.
Yaru-shell heb ik nog niet kunnen vinden. Bij het inlogscherm kan dus nog geen keuze worden gemaakt voor Yaru (coomunitheme).

Zoals je ziet gebruikt Fedora de LVM partitie methode: Logical Volume ManagerUbuntu 20.04 Cinnamon  +  VMware Player

Offline EvC

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Fedora RFRemix
« Reactie #1 Gepost op: 2018/10/25, 18:38:05 »
RFRemix 29 is beschikbaar:  downloadpagina

Met een ander achtergrondje en de huidige grootte in een ruimte van 20GB:

« Laatst bewerkt op: 2018/10/30, 20:24:48 door EvC »
Ubuntu 20.04 Cinnamon  +  VMware Player