Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Verbinden met remote server via davs  (gelezen 293 keer)

Offline GerB

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Verbinden met remote server via davs
« Gepost op: 2018/04/25, 15:56:44 »
Hoi allen,

Ik ben bezig met de overstap van iMac naar Ubuntu. Ik heb zo'n beetje alles draaiend, op 1 ding na: verbinden met een remote server.

We hebben op onze hosting een gedeelde map waar ik met mijn directe collega af en toe wat bestanden op deel. Die hosting werkt via Plesk, en we kunnen erbij via WebDAV. In macOS is het een kwestie van Finder -> Ga -> Verbinden met server...

Daar vul ik in https://sub.domein.com/files/shared
Ik verwachtte dat dit op Ubuntu 18.04 net zo zou werken: Bestanden (nautilus) -> Andere locatie -> davs://sub.domein.com/files/sharedEr wordt netjes om gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd, en dan krijg ik steeds de melding  "bestandstype niet herkend". Het is een map, geen bestand...

Enig idee hoe ik dit moet oplossen? Na een paar uur proberen is mijn Google-fu op. :(