Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Na inloggen start laptop op maar geen beeld  (gelezen 89 keer)

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Na inloggen start laptop op maar geen beeld
« Gepost op: 2018/04/21, 22:32:22 »
Ik heb het volgende probleem : als de laptop in slaap is en hij is dichtgeklapt dan is hij in ruste. Wil ik hem weer gebruiken dan maak ik de klep open en dan moet is inloggen en dat is normaal, ook in het verleden. Dan log ik in en dan druk ik op enter en dan start de laptop op (kan ik zien aan het rode en witte lampje aan de voorkant van de laptop. Maar het beeld wordt zwart. ik krijg hem niet meer aan de gang alleen door ctrl-alt en backspace in te drukken krijg ik weer beeld maar dan moet ik opnieuw inloggen en dan lukt dit wel weer. Dus dan heb ik weer het bureaublad. Wie kan mij een tip geven waaraan het zou kunnen liggen (grafische kaart)?????
Ik werk met Xubuntu 16.04 LTS en heb de laptop ingesteld volgens de lijst van Pjotr.
De gegevens zijn:
henk@SATELLITE-C855-22E:~$ inxi -Fxz
System:    Host: SATELLITE-C855-22E Kernel: 4.4.0-119-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Xfce 4.12.3 (Gtk 2.24.28) Distro: Ubuntu 16.04 xenial
Machine:   System: TOSHIBA (portable) product: SATELLITE C855-22E v: PSCBYE-04P00NDU
           Mobo: Intel model: PLCSF8 v: Type2 - Board Version Bios: Insyde v: 6.80 date: 10/01/2013
CPU:       Dual core Intel Core i5-3230M (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 10376
           clock speeds: max: 3200 MHz 1: 1694 MHz 2: 1223 MHz 3: 1206 MHz 4: 1250 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Whistler LE [Radeon HD 6610M/7610M] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.02hz
           GLX Renderer: AMD TURKS (DRM 2.43.0 / 4.4.0-119-generic, LLVM 5.0.0)
           GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 Intel 7 Series/C210 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Turks/Whistler HDMI Audio [Radeon HD 6000 Series]
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-119-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8723AE PCIe Wireless Network Adapter driver: rtl8723ae port: 3000 bus-ID: 08:00.0
           IF: wlp8s0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 2000 bus-ID: 09:00.0
           IF: enp9s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 640.1GB (5.2% used) ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HTS54756 size: 640.1GB
Partition: ID-1: / size: 530G used: 23G (5%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 10.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 54.0C mobo: N/A gpu: 44.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 303 Uptime: 2:44 Memory: 709.8/7934.5MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35
henk@SATELLITE-C855-22E:~$
Wie kan me helpen????
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

Desktop pentium 4, 4GB, dualboot Xubuntu 16.04 LTS /W10 .  Laptop Toshiba Satallite C855 I5, 8GB, Xubuntu 16.04 LTS . Desktop HP Compaq DC5750 AMD64, AMD Athlon X64 X2  2,1GHz RAM 3GB HDD 80GB, Test PC, Xubuntu 16.04 LTS/Linux Mint 18.3 Xfce (beginneling)

Offline nieuwbie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Na inloggen start laptop op maar geen beeld
« Reactie #1 Gepost op: 2018/04/22, 12:28:24 »
Hoi,

Hoe groot is je swap? Ik zie dat je 8 GB geheugen hebt? Dan moet je swap minstens 8 GB, of beter nog 16 GB zijn. Las ik hier gisteren. Slaapstand is altijd wat vaag in Linux, geloof ik. En aangezien je sessie in je RAM wordt opgeslagen moet dat wel passen. Vooral als er bij het in slaap zetten nog wat actief was.

Mark
HP Compaq Presario CQ57 i3 4 GB Ubuntu 16.04, Lubuntu 16.04
HP nc6120 Pentium M 2GB Lubuntu 16.04, BunsenLabs Deuterium en Xubuntu 18.04

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Na inloggen start laptop op maar geen beeld
« Reactie #2 Gepost op: 2018/04/22, 12:41:04 »
Hoi,

Hoe groot is je swap? Ik zie dat je 8 GB geheugen hebt? Dan moet je swap minstens 8 GB, of beter nog 16 GB zijn. Las ik hier gisteren. Slaapstand is altijd wat vaag in Linux, geloof ik. En aangezien je sessie in je RAM wordt opgeslagen moet dat wel passen. Vooral als er bij het in slaap zetten nog wat actief was.

Mark
Hoi Mark,
Ik heb hem op 10 staan volgens lijst van Pjotr. Is dit niet genoeg???? Volgens mij kan ik wel merken als ik de laptop opstart vanaf helemaal uit dat hij veel sneller beeld heeft dan als ik hem de gehele dag in standby heb staan en ik haal hem uit de slaapstand. Volgens mij hebben ze daar ook over in een andere topic????
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

Desktop pentium 4, 4GB, dualboot Xubuntu 16.04 LTS /W10 .  Laptop Toshiba Satallite C855 I5, 8GB, Xubuntu 16.04 LTS . Desktop HP Compaq DC5750 AMD64, AMD Athlon X64 X2  2,1GHz RAM 3GB HDD 80GB, Test PC, Xubuntu 16.04 LTS/Linux Mint 18.3 Xfce (beginneling)

Offline nieuwbie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Na inloggen start laptop op maar geen beeld
« Reactie #3 Gepost op: 2018/04/22, 13:50:15 »
Oh jammer, dan kan ik je niet helpen. Het was het enige dat ik kon bedenken. Maar ik heb het idee dat sluimer- / slaapstand vaak problematisch is, ook afhankelijk van je hardware.

Nou ja succes!
HP Compaq Presario CQ57 i3 4 GB Ubuntu 16.04, Lubuntu 16.04
HP nc6120 Pentium M 2GB Lubuntu 16.04, BunsenLabs Deuterium en Xubuntu 18.04