Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Linux Mint 18.3] xfburn Segmentatiefout  (gelezen 61 keer)

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Linux Mint 18.3] xfburn Segmentatiefout
« Gepost op: 2018/03/25, 19:49:28 »
Wat opvalt in Linux Mint 18.3 dat een DVD+/-R(W) schijf met content, xfburn 0.54-1 kan laten crashen. Als ik xfburn start in het terminalvenster, en daarna een een DVD+/-R(W) schijf met content plaats, dan crasht xfburn en verschijnt de volgende foutmelding
jolo@HP-8300-SFF ~ $ xfburn
** Message: Using UDEV
Segmentatiefout (geheugendump gemaakt)

Dit heb ik getest met meerdere bootable Linux DVD+RW’s. En ook met een DVD-R. 

Ik vond via Google hierover alleen een oud topic uit 2015 https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2284618

Het probleem komt echter niet overeen, en de daarin voorgestelde verwijderen en opnieuw installeren van xfburn, hielp niet.

Hoofd pc onderschrift
jolo@HP-8300-SFF ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: HP-8300-SFF Kernel: 4.13.0-37-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP Compaq Elite 8300 SFF
           Mobo: Hewlett-Packard model: 3397
           Bios: Hewlett-Packard v: K01 v02.99 date: 09/15/2015
CPU:       Quad core Intel Core i5-3570 (-MCP-) cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 27138
           clock speeds: max: 3800 MHz 1: 3392 MHz 2: 3392 MHz 3: 3392 MHz
           4: 3392 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GT218 [NVS 300] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1680x1050@59.88hz
           GLX Renderer: NVA8
           GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.4 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 Intel 7 Series/C210 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2 NVIDIA High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-37-generic
Network:   Card-1: Intel 82579LM Gigabit Network Connection
           driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f040 bus-ID: 00:19.0
           IF: eno1 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
           Card-2: Linksys WUSB600N v1 Dual-Band Wireless-N Network Adapter [Ralink RT2870]
           driver: rt2800usb v: 2.3.0 usb-ID: 003-003
           IF: wlx001ee5e5ccbf state: N/A mac: N/A
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (8.8% used)
           ID-1: /dev/sda model: CT500BX100SSD1 size: 500.1GB
Partition: ID-1: / size: 287G used: 34G (13%) fs: ext4 dev: /dev/sda4
           ID-2: swap-1 size: 8.53GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 203 Uptime: 5 min Memory: 1143.5/7922.2MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

Echter Brasero heeft dit probleem niet. Die werkt dus gewoon in Linux Mint 18.3. Op diezelfde pc staat ook nog Ubuntu 16.04, waarin xfburn 0.54-1 dit probleem ook niet lijkt te hebben. Daarin draait net zoals in Linux Mint de nouveau drivers.

Om het nog wat ingewikkelder te maken. Op de pc uit regel twee van mijn onderschrift, die nu een test-pc is, werkt xfburn 0.54-1 wel correct in Linux Mint 18.3.

De inxi output daarvan is
jolo@test-pc ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: test-pc Kernel: 4.13.0-37-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: P8Z68-V PRO v: Rev 1.xx
           Bios: American Megatrends v: 3603 date: 11/09/2012
CPU:       Quad core Intel Core i7-2600K (-HT-MCP-) cache: 8192 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 27289
           clock speeds: max: 3400 MHz 1: 3411 MHz 2: 3411 MHz 3: 3411 MHz 4: 3411 MHz
           5: 3411 MHz 6: 3411 MHz 7: 3411 MHz 8: 3411 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GK208 [GeForce GT 730] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1280x1024@60.02hz
           GLX Renderer: GeForce GT 730/PCIe/SSE2
           GLX Version: 4.4.0 NVIDIA 340.104 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 NVIDIA GK208 HDMI/DP Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Card-2 Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.13.0-37-generic
Network:   Card: Intel 82579V Gigabit Network Connection
           driver: e1000e v: 3.2.6-k port: f040 bus-ID: 00:19.0
           IF: eno1 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1740.4GB (1.1% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD15EARX size: 1500.3GB
           ID-2: /dev/sdb model: OCZ size: 240.1GB
Partition: ID-1: / size: 95G used: 11G (12%) fs: ext4 dev: /dev/sdb4
           ID-2: swap-1 size: 8.53GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C gpu: 0.0:31C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info:      Processes: 254 Uptime: 0 min Memory: 610.8/7944.1MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0 Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

Voor degene die nu zullen zeggen dat op de test-pc de nvidia driver wordt gebruikt, en op de hoofd pc de nouveau driver. Dat is omdat de nvidia driver niet wil laden op de oudere nvidia kaart van de hoofd pc. Zie daarover deze output
jolo@HP-8300-SFF ~ $ cat /var/log/Xorg.0.log | grep nvidia
[    16.709] (==) Matched nvidia as autoconfigured driver 0
[    16.709] (==) Matched nvidia as autoconfigured driver 2
[    16.709] (II) LoadModule: "nvidia"
[    16.710] (WW) Warning, couldn't open module nvidia
[    16.710] (II) UnloadModule: "nvidia"
[    16.710] (II) Unloading nvidia
[    16.710] (EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
[    16.714] (==) Matched nvidia as autoconfigured driver 0
[    16.714] (==) Matched nvidia as autoconfigured driver 2
[    16.714] (II) LoadModule: "nvidia"
[    16.714] (WW) Warning, couldn't open module nvidia
[    16.714] (II) UnloadModule: "nvidia"
[    16.714] (II) Unloading nvidia
[    16.714] (EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)

Ofwel de nvidia module ontbreekt.

Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Ubuntu 18.04 testversie 
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM