Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met scanner in Linux Mint 18.3.  (gelezen 200 keer)

Probleem met scanner in Linux Mint 18.3.
« Gepost op: 2018/03/24, 22:08:39 »
Een goede vriend van mij heeft een HP officejet 6950. Nu is het printen perfect. Alleen het scannen is het probleem.

De  scanner doet het niet/ word niet gevonden. Ik kan nml niet mee kijken. Hij is pas begonnen met Linux mint.

Hij heeft al een hoop dingen geprobeerd. Ook heeft hij gekregen op de site van Pjotr. https://sites.google.com/site/computertip/schermafdruk

Wat zou hij nog kunnen doen om deze scanner te laten werken in mint?

Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met scanner in Linux Mint 18.3.
« Reactie #1 Gepost op: 2018/03/25, 09:37:47 »
Je zou om te beginnen bv. eens precies kunnen beschrijven wat voor en hard- en software er wordt gebruikt, of
de scanner het onder windows wel doet, wat er allemaal geprobeerd is. Is Xsane al ge-installeerd ? Wat krijg je
voor meldingen ? Je zou ook hier eens naar kunnen kijken:

http://hpdriversupport.download/hp-officejet-6950-all-in-one-printer-series-driver-download/

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: Probleem met scanner in Linux Mint 18.3.
« Reactie #2 Gepost op: 2018/03/25, 10:42:25 »
Het is een HP printer/scanner, en die kan je het beste installeren met de software van HP.
Hiervoor installeer je hplip-gui en daarna voer je HPLIP Toolbox uit om de juiste driver te installeren.
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een Dwarsligger.

Offline VuurVosje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met scanner in Linux Mint 18.3.
« Reactie #3 Gepost op: 2018/03/25, 12:42:43 »
Citaat
Long story short, Linux Mint 18 came with hplip version 3.16.3
I needed to download 3.6.11 from the hp open source website and run a script that automatically builds and installs it.

https://forums.whirlpool.net.au/archive/2596950