Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Firefox 59.0 werkt niet goed  (gelezen 975 keer)

Offline loti

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Firefox 59.0 werkt niet goed
« Gepost op: 2018/03/14, 23:19:03 »
In Mint 18.3 vandaag een update gekregen van Firefox 59.0.
Nu is er geen vertaling in het Nederlands, alleen  in het Engels.
Wanneer Firefox opstart onder firejail, kan er geen geluid worden afgespeeld, er verschijnt een melding dat er PulseAudio software geïnstalleerd moet worden. Zonder firejail  lukt het wel.

Komt dit bij anderen ook voor?

« Laatst bewerkt op: 2018/03/14, 23:45:48 door loti »

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #1 Gepost op: 2018/03/15, 00:00:52 »
« Laatst bewerkt op: 2018/03/15, 11:15:19 door Pjotr »

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #2 Gepost op: 2018/03/15, 08:21:43 »
In Mint 18.3 vandaag een update gekregen van Firefox 59.0.
Nu is er geen vertaling in het Nederlands, alleen  in het Engels.
Wanneer Firefox opstart onder firejail, kan er geen geluid worden afgespeeld, er verschijnt een melding dat er PulseAudio software geïnstalleerd moet worden. Zonder firejail  lukt het wel.

Komt dit bij anderen ook voor?
Geluid heb ik wel onder FF59 in Firejail (Xubuntu 16.04LTS)maar ik heb geen status rapport meer. https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=103877.0 :evil:
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

Desktop AMD Ryzen 5 2400G , 16GB,  SSD 240GB, Xubuntu 20.04.1 LTS.  Laptop Clevo N750WU  I5, 16GB, SSD 250GB, Xubuntu 20.04.1 LTS . HP EliteDesk 800 G1 I5-4570 240GB SSD 8GB, Test PC, Xubuntu 20.04.1 LTS/Linux Mint 20 Xfce.

Offline loti

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #3 Gepost op: 2018/03/15, 09:15:27 »
Bedankt, ik heb weer geluid en NL.

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #4 Gepost op: 2018/03/15, 13:18:12 »
Bedankt, ik heb weer geluid en NL.
Thx, bij mij was FF 59.0 in Mint 18.3 Xfce ook in het Engels maar de aanwijzing van Pjotr opgevolgd en nu weer in NL.
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

Desktop AMD Ryzen 5 2400G , 16GB,  SSD 240GB, Xubuntu 20.04.1 LTS.  Laptop Clevo N750WU  I5, 16GB, SSD 250GB, Xubuntu 20.04.1 LTS . HP EliteDesk 800 G1 I5-4570 240GB SSD 8GB, Test PC, Xubuntu 20.04.1 LTS/Linux Mint 20 Xfce.

Offline kfboerne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #5 Gepost op: 2018/03/18, 18:22:04 »
os : Xubuntu 16.04

Wel belangrijk : ik moest een reboot doen! Daarna geluid weer terug. Zonder reboot, geen geluid.
« Laatst bewerkt op: 2018/03/18, 18:24:32 door kfboerne »
Een boek doet het altijd...

Offline loti

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #6 Gepost op: 2018/03/18, 19:19:37 »
Het geluid bij Firefox 59 .0.1 valt toch steeds weer uit, ondanks herstelprogramma (PulseAudio).
Ik gebruik nu Chromium,  daar gaat het wel goed.

Offline carbon

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #7 Gepost op: 2018/03/18, 19:29:40 »
Het geluid bij Firefox 59 .0.1 valt toch steeds weer uit, ondanks herstelprogramma (PulseAudio).
Ik gebruik nu Chromium,  daar gaat het wel goed.
Waarom dan niet iridium-browser? is chromium maar dan lichter sneller, zelfde  pugins en stuurd een Do Not Track certificaat mee bij elke webpagina.

https://iridiumbrowser.de/
 Geen Google, Gmail geen Dropbox en geen Youtube meer..Geeft een heerlijk gevoel :) Was gelukkig al verlost van MS

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #8 Gepost op: 2018/03/21, 10:38:17 »
In Mint 18.3 vandaag een update gekregen van Firefox 59.0.
Nu is er geen vertaling in het Nederlands, alleen  in het Engels.
Wanneer Firefox opstart onder firejail, kan er geen geluid worden afgespeeld, er verschijnt een melding dat er PulseAudio software geïnstalleerd moet worden. Zonder firejail  lukt het wel.

Komt dit bij anderen ook voor?
@Loti, Toch PPA binnen gehaald https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=103909.0op HP test desktop van Firejail 09.52. Tot op heden werkt het goed i.c.m. FF 59. Link heb ik van Jolo gekregen.
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

Desktop AMD Ryzen 5 2400G , 16GB,  SSD 240GB, Xubuntu 20.04.1 LTS.  Laptop Clevo N750WU  I5, 16GB, SSD 250GB, Xubuntu 20.04.1 LTS . HP EliteDesk 800 G1 I5-4570 240GB SSD 8GB, Test PC, Xubuntu 20.04.1 LTS/Linux Mint 20 Xfce.

Offline Tom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #9 Gepost op: 2018/03/21, 11:25:41 »
os : Xubuntu 16.04

Wel belangrijk : ik moest een reboot doen! Daarna geluid weer terug. Zonder reboot, geen geluid.

Hier het zelfde na de reboot alles weer oke.
Netbook Samsung Xuby Xenial 16.04.5 Lts (totaal gestripte versie). Desktop Medion Xuby Focal Fossa 20.04.1 Lts - Laptop Medion Xuby Bionic 18.04.5 Lts.Ubuntu  _  CoC Signed.
https://sites.google.com/site/xubuntultsversies/  in aanbouw

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #10 Gepost op: 2018/03/21, 12:05:25 »
Bij mij: op één computer geluidproblemen, op een andere niet....
« Laatst bewerkt op: 2018/03/21, 12:13:11 door Pjotr »

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #11 Gepost op: 2018/03/21, 12:52:26 »
Bij mij: op één computer geluidproblemen, op een andere niet....
Geluidsproblemen op dualboot desktop (werkpaard), laptop en HP test desktop allen met Xubuntu 16.04, FF 59.01 en Firejail 09.38.12 behalve nu de HP Firejail  09.52. Als ik op de andere pc's geluid wil horen dan draai ik wel op Chromium in Firejail en dat werkt wel. =D
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

Desktop AMD Ryzen 5 2400G , 16GB,  SSD 240GB, Xubuntu 20.04.1 LTS.  Laptop Clevo N750WU  I5, 16GB, SSD 250GB, Xubuntu 20.04.1 LTS . HP EliteDesk 800 G1 I5-4570 240GB SSD 8GB, Test PC, Xubuntu 20.04.1 LTS/Linux Mint 20 Xfce.

Offline kfboerne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #12 Gepost op: 2018/03/23, 15:34:10 »
Bij mij: op één computer geluidproblemen, op een andere niet....

Idem hier. Heb 2 dagen de betreffende computer (Xubuntu 16.04) niet gebruikt en plots weer geen geluid. Eergisteren na een reboot wel geluid  :o. Verre van logisch.
Een boek doet het altijd...

Offline kfboerne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #13 Gepost op: 2018/03/28, 20:56:40 »
Vooralsnog lijkt dit probleem niet vlotjes opgelost. Wanneer ik daarom weer eens geen geluid heb, wil ik - als noodoplossing -  via een script snel de zaak herstellen. Ik heb dit script gemaakt (met dank aan Pjotr), echter krijg een foutmelding :

#!/bin/bash

#firejail no sound solution
mkdir -p ~/.config/pulse
cd ~/.config/pulse
cp -v /etc/pulse/client.conf ~/.config/pulse
echo "enable-shm = no" >> client.conf

fi

Wanneer ik het script run, krijg ik de foutmelding :

syntax error near unexpected token 'fi'

Moet ik 'fi' weglaten? Ben nog maar een newbie op bashscripting-gebied =D.

De reden van het script is dus dat ik niet alle commando's handmatig achter elkaar hoef in te voeren, maar dat het script dat doet. Iemand een idee wat ik fout doe?
 
Een boek doet het altijd...

Offline youpie123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #14 Gepost op: 2018/03/28, 21:18:05 »
Volgens mij moet het werken als je fi weglaat. Fi was ook niet genoemd op de website van Pjotr.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #15 Gepost op: 2018/03/28, 21:33:45 »
Fi gebruik je in scripts volgens mij alleen als je met conditieregels werkt.

Voorbeeld:

sudo gedit /lib/plymouth/themes/default.grub
if background_color 0,0,0 ; then clear
fi
« Laatst bewerkt op: 2018/03/28, 22:12:12 door maasnet »
Alleen samen krijgen we corona onder controle

OS: Ubuntu Gnome 18.04/Xubuntu 18.04; Windows 10 (dualboot) RPI: Ubuntu Mate; Asus 1005PE: Linux Lite 3.8
***Steunpunt***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline kfboerne

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Firefox 59.0 werkt niet goed
« Reactie #16 Gepost op: 2018/03/29, 17:09:57 »
fi weggelaten en de foutmelding verschijnt idd niet meer. Thx.

Moest wel weer reboot doen alvorens het geluid het weer deed. Blijft onhandig. Hoop dat dit gauw wordt opgelost. Tot die tijd is het dus uitzitten...
Een boek doet het altijd...