Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen internet meer na updates  (gelezen 1795 keer)

Offline hvb

  • Lid
geen internet meer na updates
« Gepost op: 2018/01/27, 20:15:47 »
Op mijn 2 jaar oude dualboot medion desktopcomputer heb ik nooit draadloos kunnen werken met mijn realtek 8111/8168 (draadloze) netwerkkaart (onder de concurrent wel). Geen ramp overigens, want ik heb graag een stabiele en maximaal sterke internetverbinding.
ik had al wel eens rondgevogeld of er iets aan te doen was, maar bij mij lukte niks.

Eergisteren kreeg ik updates binnen waarin ik iets zag over bluetooth, kernel en mijn realtek videokaart en ik kreeg zowaar hoop op betere tijden.
Nadat de updates weggewerkt waren werd zowaar het taartpunt symbool zichtbaar met enkele gebogen lijntjes  en een uitroepteken, maar nog wel in grijze uitvoering. Geen stekker symbool meer, ik sprong een gat in de lucht.

Wat ik ook geprobeerd heb, verder kon ik niet komen, nergens een mogelijkheid om het routerwachtwoord in te typen of wat dan ook. Herstarten op een andere kernel hielp niet, een nieuwe verbinding maken lukte niet, in Windows de verbinding verbreken ook niet.

Tot zover was dit geen probleem, maar VEEL ERGER was dat ik ook geen internet meer had/heb op de ethernetkabel, ja ik zit nu voor/op een andere computer.

Heeft iemand enig idee wat het probeem kan zijn en nog mooier een oplossing, bij voorbaat hartelijk bedankt.

Hans

Re: geen internet meer na updates
« Reactie #1 Gepost op: 2018/06/30, 11:56:36 »
Hoi, had je hier (https://sites.google.com/site/computertip/) of hier (https://askubuntu.com/questions/933055/ubuntu-16-04-realtek-rtl8111-8168-8411-ethernet-driver-is-not-maintaining-a-pers)
al gekeken?
En wat je ook altijd nog kan doen is een dongeltje kopen die wel met linux werkt.
Tip zoek voor een dongle voor een raspberry pi; deze werken gegarandeerd met ubuntu

Groet,

Steven