Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: server install lukt niet  (gelezen 493 keer)

Offline drum

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
server install lukt niet
« Gepost op: 2017/11/30, 17:02:46 »
Eerst geprobeerd met 16.04.03 lts server en daarna geprobeerd met 17.10 server.
Bij beide dezelfde uitkomst, na reboot de melding dat er geen besturingssysteem te vinden is. Het betreft een simpele SAMBA-server opstelling die ik wil.
Dit betreft een fujitsu primergy tx100 s1 server met:
Intel Xeon X3220 2,40GHz
4 GB (2 modules met 2 GB) ddr2 800 MHz pc2-6400 ram
I/O controller on board: 4 port SATA with RAID 0/1 for HDD's
Er zitten nu 2 HDD's van 500 GB in RAID opstelling= RAID1
De 16.04.03 lts versie kwam er zelfs niet toe om de GRUB te installeren, de 17.10 versie wel maar na reboot geen besturing te vinden?
Graag enig advies anders is dit bakje klaar voor de schroothoop denk ik.
Installatie van windows-server 2016 lukte wel op deze server, maar was héél traag werken.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: server install lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2017/11/30, 19:31:02 »
Heb je in de BIOS de opstartvolgorde wel goed gezet? Als die goed staat moet je nog eens kijken naar hoe je de RAID ingesteld hebt. Is dat via mdadm of via de hardware van het moederbord. De laatste geeft nog wel eens problemen.

Offline drum

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: server install lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2017/12/01, 08:50:19 »
In de BIOS staat alles goed ingesteld, mdadm heb ik tijdens de install niet zien passeren.
De RAID wordt idd. ingesteld via hardware op het moederbord, wat kan hier de oplossing brengen?

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: server install lukt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2017/12/01, 10:03:49 »
Die FakeRAID van je moederbord niet gebruiken en dan een RAID instellen in Ubuntu via MDADM.

Offline drum

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: server install lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2017/12/01, 10:22:08 »
Dus in de BIOS de hardwarematige RAID uitzetten en dan via MDADM?
Komt die RAID instelling via MDADM tijdens de installatie aan bod?
Het is namelijk mijn eerste server die ik wil instellen.


Offline drum

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: server install lukt niet
« Reactie #6 Gepost op: 2017/12/01, 11:00:42 »
https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/advanced-installation.html
Dank voor de link, ga er mee aan de slag een dezer dagen, hou je op de hoogte.