Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu font gebruiken in Ubuntu voor Windows  (gelezen 400 keer)

Offline testcees

  • Documentatieteam
    • testcees
    • www.testcees.nl
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu font gebruiken in Ubuntu voor Windows
« Gepost op: 2017/11/01, 22:01:20 »
Ubuntu voor Windows gebruikt standaard het Windows ‘cmd’ lettertype (consolas).

Om het officiële Ubuntu lettertype te gebruiken kan deze worden gedownload op http://font.ubuntu.com/
Klik op de knop ‘Download for free’  en sla het .zip bestand op. Dit .zip bestand bevat een folder met de Ubuntu lettertypes. Dubbelklik op het .zip bestand (of pak het uit) en zoek in de folder naar de volgende 4 bestanden:
  • UbuntuMono-B.ttf
  • UbuntuMono-BI.ttf
  • UbuntuMono-R.ttf
  • UbuntuMono-RI.ttf
Dubbelklik op deze bestanden om deze met de Windows font viewer te openen. Klik in de Windows font viewer op de knop ‘Installeren’ om het lettertype te installeren.

Open nu een Ubuntu voor Windows venster door op het Ubuntu icoon te klikken. Klik met de rechtermuis op de bovenbalk van het bash terminalvenster en kies ‘Eigenschappen’ .

In plaats van ‘Eigenschappen’ kan je ook kiezen voor ‘Standaardwaarden’ maar dan zal het Ubuntu font ook in het normale (Windows) ‘cmd’ terminalvenster worden gebruikt. Het is maar de vraag of je dat wil.

Ga naar het tabblad ‘Lettertype’ en kies het zojuist geïnstalleerd rasterlettertype Ubuntu Mono om in Ubuntu voor Windows hetzelfde lettertype te gebruiken als in een ‘normaal’ Ubuntu terminalvenster.

In dit tabblad kan je ook de grootte van het lettertype aanpassen, persoonlijk vindt ik grootte 18 beter passen bij het Ubuntu lettertype maar, nogmaals, dat is een persoonlijke voorkeur.
Klik links bovenin op Documentatie