Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel  (gelezen 679 keer)

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Gepost op: 2017/10/09, 12:20:33 »
Van de week was ik grote bestanden aan het uploaden naar de cloud en toen 'bevroor' de pc.
Na opnieuw opstarten was het niet meer mogelijk via het stopcontact (fritzbox-blok) een internetverbinding te hebben.
Een kabel van de router naar de PC gelegd, internet werkt nu wel.
Het gekke is als ik de internetkabel uit de PC haal, de PC uitschakeld en opnieuw opstart  ???
Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
Ik gebruik Xubuntu 18.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #1 Gepost op: 2017/10/09, 12:22:10 »
Van de week was ik grote bestanden aan het uploaden naar de cloud en toen 'bevroor' de pc.
Na opnieuw opstarten was het niet meer mogelijk via het stopcontact (fritzbox-blok) een internetverbinding te hebben.
Een kabel van de router naar de PC gelegd, internet werkt nu wel.
Het gekke is als ik de internetkabel uit de PC haal, de PC uitschakeld en opnieuw opstart  ???
Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
Is je computer wel aangesloten op een geaard stopcontact?

Offline swake

  • Lid
    • Webstek van swake
  • Steunpunt: Ja
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #2 Gepost op: 2017/10/09, 12:32:12 »
Ik denk maar even mee . In het Bios staat toch de bootvolgorde soms niet ingesteld om te booten via LAN ?

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #3 Gepost op: 2017/10/09, 13:07:14 »
Is je computer wel aangesloten op een geaard stopcontact?
[/quote]
Jep.

@swake
zal ik zo even nakijken maar, het was iig nooit via lan vastgelegd.

p.s. Staat inderdaad NIET op lan.
« Laatst bewerkt op: 2017/10/09, 13:12:33 door Harry07 »
Ik gebruik Xubuntu 18.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #4 Gepost op: 2017/10/09, 15:03:29 »
Geef eens een volledig systeemoverzicht, op de volgende wijze:
https://sites.google.com/site/computertip/inxi

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #5 Gepost op: 2017/10/09, 15:48:55 »
Geef eens een volledig systeemoverzicht, op de volgende wijze:
https://sites.google.com/site/computertip/inxi

harry@harry-desktop:~$ inxi -Fx
System:    Host: harry-desktop Kernel: 4.10.0-35-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Xfce 4.12.3 (Gtk 2.24.28) Distro: Ubuntu 16.04 xenial
Machine:   Mobo: ASRock model: 890GM Pro3 Bios: American Megatrends v: P1.60 date: 06/23/2010
CPU:       Quad core AMD Phenom II X4 955 (-MCP-) cache: 2048 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4a svm) bmips: 27523
           clock speeds: max: 3200 MHz 1: 800 MHz 2: 800 MHz 3: 800 MHz 4: 2100 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GF119 [GeForce GT 610] bus-ID: 04:00.0
           Display Server: X.Org 1.19.3 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on NVD9 GLX Version: 3.0 Mesa 17.0.7 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 NVIDIA GF119 HDMI Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 04:00.1
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-35-generic
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d800 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 00:25:22:90:36:20
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (56.5% used) ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 500.1GB temp: 0C
Partition: ID-1: / size: 454G used: 259G (61%) fs: ext4 dev: /dev/dm-0
           ID-2: /boot size: 472M used: 278M (62%) fs: ext2 dev: /dev/sda1
           ID-3: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 0.0C mobo: N/A gpu: 33.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 198 Uptime: 2 min Memory: 1127.9/3949.5MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35
harry@harry-desktop:~$ inxi -Fxz
System:    Host: harry-desktop Kernel: 4.10.0-35-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Xfce 4.12.3 (Gtk 2.24.28) Distro: Ubuntu 16.04 xenial
Machine:   Mobo: ASRock model: 890GM Pro3 Bios: American Megatrends v: P1.60 date: 06/23/2010
CPU:       Quad core AMD Phenom II X4 955 (-MCP-) cache: 2048 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4a svm) bmips: 27523
           clock speeds: max: 3200 MHz 1: 800 MHz 2: 2100 MHz 3: 2100 MHz 4: 800 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GF119 [GeForce GT 610] bus-ID: 04:00.0
           Display Server: X.Org 1.19.3 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on NVD9 GLX Version: 3.0 Mesa 17.0.7 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 NVIDIA GF119 HDMI Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 04:00.1
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-35-generic
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d800 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 500.1GB (56.5% used) ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 500.1GB temp: 0C
Partition: ID-1: / size: 454G used: 259G (61%) fs: ext4 dev: /dev/dm-0
           ID-2: /boot size: 472M used: 278M (62%) fs: ext2 dev: /dev/sda1
           ID-3: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 0.0C mobo: N/A gpu: 33.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 198 Uptime: 3 min Memory: 1005.9/3949.5MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35
harry@harry-desktop:~$ inxi -Sr
System:    Host: harry-desktop Kernel: 4.10.0-35-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Xfce 4.12.3
           Distro: Ubuntu 16.04 xenial
Repos:     Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list
           deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial main restricted
           deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial-updates main restricted
           deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial universe
           deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial-updates universe
           deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial multiverse
           deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial-updates multiverse
           deb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial-backports main restricted universe multiverse
           deb http://security.ubuntu.com/ubuntu xenial-security main restricted
           deb http://security.ubuntu.com/ubuntu xenial-security universe
           deb http://security.ubuntu.com/ubuntu xenial-security multiverse
           deb http://www.duinsoft.nl/pkg debs all
           deb-src http://www.duinsoft.nl/pkg debs all
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list
           deb [arch=amd64] http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main
harry@harry-desktop:~$ inxi -Ax
Audio:     Card-1 NVIDIA GF119 HDMI Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 04:00.1
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-35-generic
harry@harry-desktop:~$ inxi -u
Partition: ID-1: / size: 454G used: 259G (61%) fs: ext4 dev: /dev/dm-0 uuid: 23a2b726-d3ef-4ce9-985e-d36a0dd1c7b7
           ID-2: /boot size: 472M used: 278M (62%) fs: ext2 dev: /dev/sda1
           uuid: 8cd151ea-37b5-43b6-8834-4b3e906ae464
           ID-3: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-1
           uuid: 7cc83171-edba-4e33-8603-f33423f1b744
Ik gebruik Xubuntu 18.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)

Offline DeBaas

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #6 Gepost op: 2017/10/09, 15:51:09 »
Het lijkt of je een statische lading creƫert bij loshalen van je netwerk.

poging 1: draai de steker van het stekerblok om zodat de pootjes andersom in de stekerdoos zitten.
Poging 2: draai de steker van de puter om.
Poging 3: draai het fritzbox blok om.

Dit zou niet nodig moeten zijn zodra alle aansluitingen via randaarde kontakten lopen.

Als een van je apparaten, ook elders aan je LAN, geen randaarde steker heeft, zelfde procedure.
   
« Laatst bewerkt op: 2017/10/09, 15:52:50 door DeBaas »
Ik beantwoord GEEN hulpvragen via PB en/of MAIL

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #7 Gepost op: 2017/10/09, 16:14:05 »
1.Alle stekkers hebben randaarde en ook het stopcontact.
2. Fritzbox blok omgedraaid (dus dat veranderd ook de stekker van de pc die daar op aangesloten is)
3. Internet via de Fritzbox draait nog steeds niet
4. Internetstekker (Fritzbox) uit de PC, PC gaat niet uit etc.
5. Stekker van bedraad internet er weer in, internet werkt
6. Ook deze stekker er weer even uitgehaald, PC blijft aan
7. Fritzbox blok vervangen door een reserve die ik had liggen, verbeterd niets v.w.b. de werking daarvan (via die Fritzbox).

Het lijkt er op dat het uit-aan gebeuren na verwijdering van de internetkabel(s), nu weg is.
Ik gebruik Xubuntu 18.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: PC start opnieuw op na verwijderen internetkabel
« Reactie #8 Gepost op: 2017/10/09, 18:18:42 »
Vriendelijk dank voor jullie ondersteuning  8-)
Ik gebruik Xubuntu 18.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)